Volledig scherm
Joan van Belzen. © Paul ten Hacken

Penaltykiller Van Belzen de held van Arnemuiden

VLISSINGEN - De bekerderby tussen Zeelandia Middelburg en Arnemuiden kende zaterdag één held: Joan van Belzen, doelman van de bezoekers. De van Vlissingen overgekomen goalie keerde twee strafschoppen. Daardoor bleef het lang 0-0 en bleek de treffer van Ronaldo Meijer de winnende: 0-1.

Poule 1-42. Krabbendijke-Pelikaan 4-2: Pelikaan had in de eerste helft een licht veldoverwicht en kwam door twee doelpunten binnen een tijdsbestek van een minuut verdiend op 0-2. Jordy van Buren opende in de 24ste minuut de score, waarna Ruben de Raadt voor 0-2 zorgde. De thuisclub was daarna even van slag, maar herstelde zich na de rust. Eelco Jansen zorgde voor de aansluitingstreffer, die de wedstrijd nieuw leven inblies. Danny Weber scoorde daarna uit een strafschop de 2-2. De 3-2 was een eigen doelpunt van Roy Weber. 4-2 werd het uiteindelijk door Bastiaan van Dijk.

Poule 1-44. Nieuwenhoorn-De Meeuwen 4-1: De Meeuwen begon matig aan het duel met Nieuwenhoorn, dat binnen het kwartier ongehinderd weg mocht lopen naar een 2-0-voorsprong. Eerst scoorde Brandon Nooitmeer met een kopbal, daarna Melvin Winterberg. Via Menno de Nooijer leek De Meeuwen zich terug in de wedstrijd te knokken, maar van 2-1 werd het nog voor de rust 3-1, omdat Daniel Dijksman een strafschop benutte. Omdat Menno de Nooijer in de 50ste minuut met een hoofdwond het veld moest verlaten en trainer Daan Eikenhout al drie wissels toegepast had, moesten de bezoekers bijna de gehele tweede helft met een man minder aan de bak. Nieuwenhoorn kon in het restant van de wedstrijd weliswaar weinig meer afdwingen, maar ook De Meeuwen kon geen gevaar meer stichten. In de slotseconde werd het nog 4-1 door een doelpunt van Jeffrey de Burger.

Zeelandia Middelburg-Arnemuiden 0-1: Zeelandia Middelburg had de gehele wedstrijd het betere van het spel, kreeg ook genoeg kansen, maar werd uiteindelijk met 0-1 afgetroefd. Nadat het overwicht van de eerste helft zonder treffers was gebleven, kreeg de thuisclub kort voor tijd uit een strafschop. Doelman Joan van Belzen stopte echter de elfmetertrap van Dennis Kovacevic. Na de rust voltrok zich hetzelfde scenario, met dat verschil dat Van Belzen nu de strafschop van Niels Luteijn onschadelijk wist te maken. Tien minuten voor tijd sloeg Arnemuiden hard terug. Ronaldo Meijer pikte een verre bal van Roy de Smit op en bleef vrij voor doel koelbloedig genoeg om er 0-1 van te maken.

Poule 2-20. IJzendijke-Nieuwland: uitgesteld tot vrijdag 7 september

Poule 2-29. FC Moerstraten-Vosmeer 0-4: FC Moerstraten was verre van compleet en kon daarom Vosmeer niet de tegenstand bieden die het vooraf in gedachten had. Bij de rust leidden de bezoekers al met 0-2 door doelpunten van Martin de Jager en Thijs van Zanten (uit een strafschop). Na de rust verdubbelden Jeffrey Kruf en Jeroen ten Hoven de marge tot 0-4.

Poule 2-31. Hansweertse Boys-Dauwendaele 0-11: Hansweertse Boys had tegen Dauwendaele niet de beschikking over een keeper en fungeerde daardoor min of meer als schietschijf voor de bezoekers. Zonder goed te spelen was Dauwendaele zoveel beter dat het met dubbele cijfers won. Na een 0-7-ruststand werd het 0-11. Jan-Willem van Vooren scoorde in totaal vijfmaal, driemaal voor en tweemaal na de rust. De overige doelpunten kwamen op naam van Tristan Sonke, Levi Tamboer, André Goedhart (2x), Max Dagevos en Maikel Catsman.

Sluiskil-Goes (za) 0-2: Lange tijd gaven beide ploegen elkaar weinig toe. De wedstrijd speelde zich ook voornamelijk op het middenveld af en resulteerde in slechts een handjevol doelkansen. In de 60ste minuut echter benutte Attila Cavus een strafschop, waarna Goes sterker werd. Via Bajram Bajra werd het uiteindelijk 0-2.

Poule 2-34. Welberg-Noad’67 0-4: Noad’67 had betrekkelijk weinig te vrezen van Welberg, dat wel wilde maar verdedigend teveel steken liet vallen om aanspraak te mogen maken op een goed resultaat. Halverwege de wedstrijd was het pleit al beslecht door doelpunten van Joost de Witte, Fred den Engelsman en Armin Geensen. Na de hervatting scoorde Fred den Engelsman nog eens: 0-4.

Duiveland-NVS 6-0: In een eenzijdig duel was Duiveland een maatje te groot voor NVS, dat geen moment voor enige dreiging kon zorgen. Ronald Zwager scoorde voor de rust tweemaal en wees de thuisclub daarmee de weg naar een ruime zege. Joran Maliepaard, Hidde van Duijn (2x) en opnieuw Zwager waren in de tweede helft de doelpuntenmakers: 6-0..

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement