Volledig scherm
Patrijzen (oranje shirts) maakt nog steeds kans op promotie naar de derde klasse. © Johan Van Der Heijden

Patrijzen nog steeds in de race om promotie, Dauwendaele heeft verlenging nodig

NACOMPETITIE 3E/4E KLASSEVLISSINGEN - In de strijd om een plek in de derde klasse was het zaterdag ongemeen spannend. Derdeklasser Dauwendaele versloeg vierdeklasser DwO’15 pas in de verlenging met 3-2 en vierdeklasser Patrijzen won na strafschoppen van DHV. 

Die laatste ploeg degradeert hierdoor naar de vierde klasse. Dauwendaele neemt het volgende week op tegen Hoedekenskerke/Kwadendamme en Patrijzen gaat met Vrederust uitvechten wie er gaat promoveren.

Dauwendaele-DwO’15 3-2: Voor de pauze was het niveauverschil duidelijk te zien. De thuisploeg was beter en de bezoekers konden geen vuist maken. Stefan Joosse krulde de bal via de paal in het doel en zo werd het 1-0. Joosse zorgde ook voor de 2-0. De spits van Dauwendaele viel later in de wedstrijd nog uit met een zware knieblessure. In het tweede bedrijf tapte DwO’15 uit een ander vaatje en was good old John Sommeijer goud waard. Koud in het veld maakte hij de aansluitingstreffer. En niet veel later verschalkte hij de goalie van de thuisploeg nog een keer met een lobje. Na negentig minuten stond er 2-2 op het scorebord, dus het werd verlengen. Het leek op strafschoppen uit te draaien. Alleen daar dacht Jaap de Kroo anders over. De speler van Dauwendaele schoot vanaf twintig meter de 3-2 raak. ‘’Eigenlijk was er niets aan de hand voor ons, maar het werd uiteindelijk toch nog een zware bevalling. Gelukkig is het goed gegaan’', aldus een opgeluchte René de Nooijer van Dauwendaele. Zijn collega Marvin Paauwe van DwO’15 baalde flink na afloop: ‘’We hebben onze huid duur verkocht, we kwamen heel sterk terug en Dauwendaele heeft het zeker niet cadeau gekregen. Toch is het een mooi seizoen geweest voor ons’'.

DHV-Patrijzen 2-2 (Patrijzen wns): In Zevenbergschen Hoek nam de equipe van Stéphane Cépèro het op tegen DHV. Patrijzen liet meteen zien dat het de goede flow in de competitie nog steeds had en was voetballend de betere ploeg. De thuisploeg was vooral fel en na een 0-0 ruststand had DHV geluk dat Patrijzen enkele foutjes maakte. Hierdoor konden de Brabanders op een 2-0 voorsprong komen. Jordi Lokers benutte een strafschop en Thomas van der Wal maakte de tweede goal voor DHV. Na die dubbele tegenslag bleven de bezoekers voetballen en gingen op jacht naar de aansluitingstreffer. Die werd ook binnen gekopt door Niels Paardekooper. Toch leek het erop dat de thuisploeg het ging redden. Echter in de zesde minuut van de blessuretijd mikte de zestienjarige Niels van Prooijen de 2-2 in het doel. In de verlengingen werd er niet gescoord, dus een strafschoppenserie volgens het ABBA-systeem kwam eraan te pas. Hierin ontpopte Patrijzen-goalie Jordi Dooge zich tot een ware held door drie inzetten van DHV de stoppen. Roy van Craenenbroeck schoot vervolgens de winnende raak. ‘’Een ware thriller en we zijn echt geweldig goed teruggekomen. Zo wordt mijn pensioen toch nog een week uitgesteld’', aldus een blij Cépèro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement