4A zaterdag
Volledig scherm
4A zaterdag © PZC

Patrijzen deelt genadeklap uit in strijd om plek drie

VLISSINGEN – In de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal deelde Patrijzen in de strijd om plek drie de genadeklap uit aan De Noormannen door met 3-6 te winnen. Door een 5-1-zege op Nieuwland stijgt Domburg naar plek vier.

Domburg-Nieuwland 5-1: Hoewel Sander Willemse profiteerde van een fout bij Nieuwland, waren de bezoekers vooral voor rust heel gevaarlijk. Het kreeg grote kansen, maar alleen Joey van Belzen schoot raak. In het tweede bedrijf ging Domburg goed voetballen en was er meer rust in het spel. In een tijdsbestek van tien minuten prikte Chiel Maranus de 2-1 raak, kopte Hugo Brand een rebound in het doel en maakte Maranus er nog eentje. Sander Willemse bepaalde de eindstand op 5-1.

Domburg-Nieuwland 5-1 (1-1). Sander Willemse 1-0 en 5-1, Joey van Belzen 1-1, Chiel Maranus 2-1 en 4-1 en Hugo Brand 3-1.

De Noormannen-Patrijzen 3-6: Een rare wedstrijd, want met de rust stond Patrijzen ruim met 1-4 voor. Erwin Pouwelse zorgde voor 2-4, kreeg toen zijn tweede gele kaart en Dylan Maljers maakte er nog 3-4 van. Patrijzen liet meer niet toe en liep via doelpunten van Lars Rentmeester en Ramon Weststrate uit naar 3-6.

De Noormannen-Patrijzen 3-6 (1-4). Dylan Maljers 0-1 en 3-4, Niels Paardenkooper 1-1, Melvin Janse 1-2, Ramon Weststrate 1-3 en 3-6, Sven Rentmeester 1-4, Erwin Pouwelse 2-4 en Lars Rentmeester 3-5. Bijzonderheid: Bij 2-4 krijgt Erwin Pouwelse (Noormannen) zijn tweede gele kaart.

Hoedekenskerke-Zeeland Sport 6-2: Het begon wat moeizaam, maar Sebastian La Grand en Jesse Kaptein zorgden wel voor een 2-0 voorsprong voor Hoedekenskerke. Zeki Mayo deed wat terug, La Grand mikte nog een keer raak. Bij Zeeland Sport lukte er vrijwel niks en daar profiteerde de thuisploeg van. Sander Rijk benutte een strafschop en Imad Azzanagui schoot de 4-2 raak. Martijn Rijk en Herman Bevelander maakten het halve dozijn treffers vol.

Hoedekenskerke-Zeeland Sport 6-2 (3-1). Sebastian La Grand 1-0 en 3-1, Jesse Kaptein 2-0, Zeki Mayo 2-1, Sander Rijk 4-1 (strafschop), Imad Azzanagui 4-2, Martijn Rijk 5-2 en Herman Bevelander 6-2.

MZVC-Jong Ambon 2-3: De Middelburgse derby, waar Jong Ambon rustig voetbalde en naar hartenlust combineerde. De ploeg van Kar Vergouwen speelde goed en Marouane El Kirdi kopte de 0-1 raak. Na een mooie aanval tilde Martin Waisapy de voorsprong naar 0-2. Vjego Krezo schoot van afstand de 0-3 binnen. Het enige gevaar van MZVC waren twee vrije trappen. Die vlogen er wel allebei in.

MZVC-Jong Ambon 2-3 (0-1). Marouane El Kirdi 0-1, Martin Waisapy 0-2, Vjego Krezo 0-3, Dominic Cépèro 1-3 en Jaimy Tims 2-3.

SKNWK-FC de Westhoek 2-1: Een bliksemstart voor de bezoekers, want al in de derde minuut prikte Lennart Padmos de 0-1 raak. FC de Westhoek speelde SKNWK van de mat en kreeg enorm veel kansen op de 0-2 en meer. Die viel niet en op slag van rust schoot Machiel Schot de gelijkmaker in het doel met een stiftbal. De thuisploeg herpakte zich en doelman Danny van Oorschot van de bezoekers kreeg rood. Vlak voor tijd schoof invaller Justin de Bruine de 2-1 in het doel.

SKNWK-FC de Westhoek 2-1 (1-1). Lennart Padmos 0-1, Machiel Schot 1-1 en Justin de Bruine 2-1. Bijzonderheid: In de 75e minuut direct rood voor FC de Westhoek-goalie Danny van Oorschot.

WIK’57-Colijnsplaatse Boys 5-2: Voor de derde wedstrijd kwam ‘Colijn’ op een 0-2 voorsprong en voor de derde wedstrijd op rij kon het die voorsprong niet vasthouden. Een sterk WIK’57 kwam heel goed terug en speelde het laatste uur mooi voetbal. Na de 3-2 van B-junior Colin van Wanrooij hadden de bezoekers niks meer te vertellen. Door twee treffers van Ramon de Boer werd de eindstand 5-2.

WIK’57-Colijnsplaatse Boys 5-2 (2-2). Koen van Os 0-1, Lars Sierveld 0-2, Ian van der Wekken 1-2, Harmen van de Bok 2-2, Colin van Wanrooij 3-2 en Ramon de Boer 4-2 en 5-2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Je moet als club dicht bij jezelf blijven’
    PREMIUM

    ‘Je moet als club dicht bij jezelf blijven’

    ROOSENDAAL - De afspraak vindt plaats op een bankje voor het station in Roosendaal, onder een stralende zon. Het is eind mei, de horeca is nog gesloten en Youssif Hamzaoui reist deze dag zoals altijd met de trein door Nederland. Onderwerp van gesprek? Zijn afscheid als voorzitter van Groene Ster Vlissingen, de zaalvoetbalclub waar hij zes jaar aan het roer heeft gestaan. ,,Binnen een vereniging heb je om de zoveel jaar bestuurlijk nieuw elan en dynamiek nodig.’’