Volledig scherm
MZVC (hier in het zwart) won van Apollo'69 © Ruben Oreel

Patrick Joossens net niet in dubbele cijfers tegen Apollo'69

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - Koploper Lewedorpse Boys pakte in de vierde klasse A zaterdag pas in blessuretijd een punt tegen Patrijzen (2-2). Nummer twee Hoedekenskerke/Kwadendamme kende geen problemen met Nieuwland en won met 0-4. 

Goes versloeg Domburg met 0-4 en MZVC pakte drie punten bij Apollo’69 door met 0-5 te winnen. Colijnsplaatse Boys en Spui speelden met 1-1 gelijk en Wemeldinge won met 0-2 bij Cadzand. Wolfaartsdijk boekte een 2-0-overwinning op Jong Ambon.

Lewedorpse Boys-Patrijzen 2-2: In een vermakelijke derby kreeg de thuisploeg voor rust al een paar goede mogelijkheden. Pas in de tweede helft viel het eerste doelpunt. Lewedorpse Boys, dat voetballend beter was, had wel het nodige geluk. Een vrije trap van Stan de Hond werd door Roy van Craenenbroeck in eigen doel gekopt. De 1-1 was een kopie van de 1-0. Een scherp aangesneden vrije trap en deze keer was het Dave van Klooster die de bal in eigen doel werkte. Daarna kreeg Lewedorpse Boys legio kansen, maar elke keer weer stond Jordi Dooge in de weg. In de negentigste minuut kwam Patrijzen tegen de verhouding in op voorsprong. Kevin Dooge profiteerde van geklungel bij de thuisploeg. Lewedorpse Boys leek de eerste competitienederlaag beet te hebben, maar het kreeg een strafschop. Die werd heel koeltjes door Roy Verhage raak geschoten.

Nieuwland-Hoedekenskerke/Kwadendamme 0-4: Op het halfuur creëerde Richard Uitterhoeve voor zichzelf een kans en werkte ook nog eens doeltreffend af. Niet veel later stonden de bezoekers al met 0-2 voor. Sander Rijk zag zijn vrije trap via de muur in het doel verdwijnen. Nieuwland drong wel aan, maar Hoedekenskerke/Kwadendamme gaf weinig weg. Nadat Janot Joosse zijn tweede gele kaart had gekregen, was de wedstrijd helemaal gespeeld. Dennis Bek tikte de 0-3 raak en Sander Rijk schoot de 0-4-eindstand op het scorebord vanaf de strafschopstip.

Apollo’69-MZVC 0-5: Ondanks het slechte begin van beide ploegen, met veel balverlies, stond het toch al snel 0-1. Patrick Joossens opende al na vijf minuten de score voor MZVC. In een gelijkwaardige eerste helft viel niet veel te beleven. Na rust werd er door de bezoekers orde op zaken gesteld. Het voetbal was een stuk beter een Joossens maakte er 0-2 van. Jaimy Tims zorgde voor de 0-3 en de 0-4 werd gemaakt door Ferhan Topal. Met zijn derde van de middag bepaalde Joossens de eindstand op 0-5. In twee wedstrijden tegen Apollo’69 maakte de spits in totaal negen doelpunten.

Cadzand-Wemeldinge 0-2: Beide ploegen waren fel en in het eerste bedrijf had Wemeldinge het af en toe lastig tegen de Zeeuws-Vlamingen. Wemeldinge herstelde zich goed en liet na de pauze de bal het werk doen. De formatie van Karl Vergouwen wachtte rustig af en de kansen die het kreeg werden afgemaakt. Marnick Steenhard zorgde dan ook voor de terechte openingstreffer. Het werd uiteindelijk nog 0-2, want Robin van der Linden schoot een strafschop raak.

Colijnsplaatse Boys-Spui 1-1: Zowel ‘Colijn’ als Spui probeerde het wel, maar het lukte gewoon weg niet. Hard gewerkt werd er zeker. Spui kwam op 0-1 door miscommunicatie bij de thuisploeg. Kevin Zegers was er als de kippen bij en zorgde voor de treffer. Een kwartier voor tijd zette Colijnsplaatse Boys alles op alles en het werd ook beloond. Raymond Rovers schoot zoals Lasse Schöne namens Ajax deed tegen Real Madrid raak, vanaf de zijkant met een heerlijk schot. Door deze prachtige treffer pakte Colijnsplaatse Boys het eerste punt van 2019.

Domburg-Goes 0-4: De bezoekers zetten de goede vorm door en Domburg was niet bij machte om het Goes lastig te maken. Op een paar schoten vanuit de tweede lijn na werd de thuisploeg niet gevaarlijk. Centrale verdediger Hans Westerberg opende de score met een schot dat onderweg nog aangeraakt werd. Atilla Cavus zorgde voor 0-2 en in het tweede bedrijf mikte Deladier Pereira de 0-3 raak. Ook Bajram Bajra pikte zijn doelpunt weer mee. In het laatste halfuur kreeg Goes nog genoeg mogelijkheden op meer, maar het bleef bij 0-4.

Wolfaartsdijk-Jong Ambon 2-0: In een matige wedstrijd werd Jong Ambon in de eerste tien minuten een paar keer gevaarlijk en daarna nam Wolfaartsdijk het over. Zo kopte Diedrik Noordam hard raak na een uitstekende voorzet. Daarna vergat Wolfaartsdijk de 2-0 te maken, waardoor het lang spannend bleef. Tien minuten voor tijd werd aan alle spanning een einde gemaakt. Sam de Kam omspeelde twee tegenstanders en werkte de bevrijdende 2-0 in het doel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement