Volledig scherm
Ruben van der Meulen stond zondag centraal achterin bij Oostburg en scoorde ‘gewoon’ twee keer. © Camile Schelstraete

Oostburg schiet uit zijn slof tegen Hulsterloo: 9-0

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A haalde Oostburg zijn gram na een toch wat teleurstellende start van de competitie en de 4-3-nederlaag van vorige week tegen RIA W. Hulsterloo werd het slachtoffer dat met moeite een nederlaag met dubbele cijfers wist te voorkomen (9-0).

Clinge (1-3 in Sluis) en Groede (0-2 bij Biervliet) blijven door deze driepunters de nummers één en twee van de ranglijst. Breskens, dat met 3-0 won van Hontenisse, blijft derde op vier punten van de koploper maar met twee wedstrijden tegoed. RIA W klom naar de vierde plaats dankzij een 4-0-overwinning in Koewacht.

Biervliet-Groede 0-2: Ondanks de 0-2-nederlaag toonde trainer Mario de Fouw zich na afloop positief: “,,We spelen goed tegen de kampioenskandidaten en krijgen steeds complimenten. Ook vandaag waren we zeker niet minder. Na een uur kwamen we op achterstand (0-1 door Bickel Menue) waardoor we op zoek gingen naar de 1-1, op het laatste met vijf spitsen. En ja, dan valt ie in de laatste minuut aan de andere kant.‘’ Het was Bart van den Hemel die na een uitval de wedstrijd besliste: 0-2.

Breskens-Hontenisse 3-0: Het tactisch plan van Hontenisse werkte in de eerste helft prima, zag ook Soufian Dooms, trainer van Breskens: ,,Ze zetten ons goed vast, waardoor we de vrije man niet konden vinden. Na rust leek het echter wel ‘op’ bij hen.‘’ Al snel profiteerde Nouredine Zaha door de 1-0 aan te tekenen. Doelman Thijs van Houte voorkwam hierna de gelijkmaker, waarna Niels de Booij de voorsprong kon verdubbelen: 2-0. Na een overtreding op Jan van den Broeke mocht Tim van Hasselt vanaf elf meter de eindstand op 3-0 bepalen.

Sluis-Clinge 1-3: De thuisploeg begon sterk, maar werd toch op achterstand gezet door Sven D'Hooghe: 0-1. "Bij dat doelpunt stond het bij ons even niet goed. We kwamen nog wel gelijk (1-1 via Marnick Missiaan) maar gaven het daarna binnen een kwartier weg. Clinge was vooral slimmer in de omschakeling", zo gaf trainer Danny Pols na afloop aan. Thomas Balsz en Thomas Leegwater bepaalden de stand halverwege op 1-3. "Na rust hebben we hard gewerkt, kregen ook wat kansen, maar het zat er vandaag niet in."

Koewacht-RIA W 0-4: ,,Ons plan was om de tegenstander vanaf het begin onder druk te zetten en snel op voorsprong te komen‘’, zo gaf Arno Verlinde aan. Met succes, want binnen 17 minuten stond er 0-2 op het bord via twee treffers van Samet Musela. ,,Hierna verzuimden we tot aan de rust ons eigen spel te blijven spelen en zochten teveel de duels op.‘’ Na de thee herpakten de bezoekers zich weer en het waren Tollenay Sahin en Kerem Kiliç die, beiden op aangeven van invaller Jassine Benali, de eindstand op 0-4 bepaalden.

Oostburg-Hulsterloo 9-0: Een zwak Hulsterloo had de pech dat een aantal omzettingen bij de thuisploeg prima uitpakten. Zo was Ruben van der Meulen centraal achterin geposteerd wegens de vele tegentreffers de afgelopen weken. Dit risico was nu minder groot, getuige ook de 5-0-stand bij rust door treffers van Ruben van der Meulen (2x), Arjen Versluijs (2x) en Jochem van der Meulen. Na de thee stopte de teller bij negen, ondanks pogingen van Oostburg dubbele cijfers te realiseren. Sander de Dobbelaere, Jochem van der Meulen en Melvin Fenijn (2x) waren de doelpuntenmakers.