Volledig scherm
Oostburg (rood-zwart) speelde zondag gelijk tegen Meto. © Camile Schelstraete

Oostburg helpt koploper Steen met misstap in een zetel

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A lijken de kaarten zowel in de titelstrijd als onderaan de ranglijst een heel eind geschud. Dankzij een 3-3-gelijkspel van Oostburg bij Meto heeft koploper Steen met nog drie duels te gaan zes punten voorsprong op de nummers twee. Hontenisse nestelde zich immers met een 3-2-zege in Biervliet naast Oostburg op deze positie.

Onderaan de ranglijst is nog niets definitief beslist. Vogelwaarde, dat met 3-0 verloor van IJzendijke, heeft vier punten minder dan het op de dertiende plaats bivakkerende Biervliet (2-3-nederlaag tegen Hontenisse). De hekkensluiter degradeert naar de vijfde klasse, terwijl de nummer dertien een herkansing krijgt op lijfsbehoud. Koewacht, dat met 3-2 verloor bij Odio, zakte naar plaats twaalf, maar behield zeven punten voorsprong op de ploeg van Mario de Fouw.

Meto-Oostburg 3-3: Binnen een halfuur stond er een comfortabele 0-2 op het bord, dankzij twee treffers van Arjen Versluijs. Joey van Hooijdonk bracht voor rust de spanning nog wel terug (1-2), maar nadat Jelle Bakker halverwege het tweede bedrijf voor 1-3 had gezorgd, leken de bezoekers met drie punten te gaan vertrekken. De 2-3 van Niels Adriaansen in de 83ste minuut gaf de spelers van de thuisploeg weer moed. Met een treffer, al dan niet in buitenspelpositie, bepaalde Joey van Hooijdonk de eindstand op 3-3.

Odio-Koewacht 3-2: De Brabanders kenden een matige eerste helft, waarin zij al na drie minuten door Jordi Rietjens op achterstand werden gezet: 0-1. Coen Michielsen maakte nog voor rust gelijk: 1-1. Kort na het begin van de tweede helft bracht Roy Carpentier Odio op voorsprong (2-1), maar al snel bracht Thijs Fruytier de stand weer in evenwicht. Damian Elenbaas bracht de thuisploeg opnieuw aan de leiding (3-2), waarna de druiven voor Koewacht in de slotfase nog zuurder werden met een afgekeurde treffer en een rode kaart.

Breskens-Hulsterloo 4-2: ,,Een rare wedstrijd”, aldus trainer Bart Corstanje, die zag hoe zijn ploeg halverwege de tweede helft tegen een 0-2-achterstand aankeek dankzij twee treffers van Willem Cleys. ,,Wij hadden bijna constant de bal, maar maakten steeds de verkeerde keuzes in cruciale situaties”, zo zag Corstanje, die na de snelle aansluitingstreffer van Jan Meijaard (1-2) zag hoe zijn ploeg de schade in de slotfase alsnog herstelde. Na twee eigen doelpunten van Hulsterloo-zijde, stelde Jan Meijaard met zijn tweede doelpunt de zege definitief veilig: 4-2.

Biervliet-Hontenisse 2-3: ,,Vorige week was ik ontgoocheld, nu ben ik trots op die mannen”, aldus trainer Mario de Fouw ondanks een nieuwe verliespartij. ,,Al wordt het op den duur wel pijnlijk, wéér een doelpunt afgekeurd”, zo doelde hij op de geannuleerde aansluitingstreffer van Stefan Thomaes kort voor rust, nadat Dennis Malcontent en Damian Dam eerder de 0-2 op het bord hadden gebracht. Binnen zes minuten na het begin van de tweede helft kwam de 1-2 er alsnog via Erik Adam, bracht Alex van Dongen de marge weer op twee (1-3) en bepaalde Erik Adam de eindstand op 2-3.

IJzendijke-Vogelwaarde 3-0: Drie weken geleden gaf Nico Knol aan dat IJzendijke uit de komende drie thuisduels zeven punten moest halen om zich veilig te spelen. Tot zondag stond de teller op vier punten. ,,En dus was dit misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Zeker nadat Vogelwaarde vorige week drie punten had gepakt.” Een sterkere thuisploeg opende al na acht minuten de score via Lodewijk van Keeken (1-0), waarna Max Goossen kort voor rust de voorsprong verdubbelde: 2-0. Halverwege het tweede bedrijf bracht Goossen ook de 3-0 op het bord.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
  PREMIUM

  PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

  EINDHOVEN - Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’
 2. Lelijke overwinning smaakt verschrikkelijk zoet voor Bakx en Bliek
  PREMIUM

  Lelijke overwin­ning smaakt verschrik­ke­lijk zoet voor Bakx en Bliek

  DEN BOSCH - Zijn warming-up is al veertig minuten aan de gang en hij huppelt steeds van zijn linker- naar zijn rechterbeen. Ondertussen gaat zijn blik geregeld richting zijn trainer. ,,Ik zat echt te zenuwlijen’’, zegt Julius Bliek later. ,,Wanneer gaan we voor plan B, wanneer kom ik er in?’’ Het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles is 89 minuten oud als hij er eindelijk in mag. Nog geen minuut later ziet hij hoe Jeroen Veldmate vlak voor zijn neus de bevrijdende 0-1 binnenkopt, recht voor het uitvak, dat ontploft.