Volledig scherm
Thomas Ragut, trainer van de zaterdagploeg van Vlissingen. © Marcelle Davidse

Ook Vlissingen pijnigt SKNWK in topper

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A is Vlissingen de nieuwe koploper. Het won met 0-3 bij SKNWK en passeert die ploeg op de ranglijst. Zeelandia Middelburg blijft in het spoor van Vlissingen, het won nipt met 0-1 bij Nieuwland. MZVC versloeg hekkensluiter Schoondijke met 6-0 en Colijnsplaatse Boys was met 0-3 te sterk voor Jong Ambon. Spui boekte een 1-2 overwinning bij Brouwershaven en WIK’57 versloeg Cadzand met 0-2.

Nieuwland-Zeelandia Middelburg 0-1: De thuisploeg parkeerde de bus ver op de eigen helft en die tactiek werkte goed. De bezoekers hanteerden een te laag baltempo en gingen mee met het spelletje van Nieuwland. In het tweede bedrijf kreeg Zeelandia Middelburg wel kansen, maar de bal wilde er niet. Tot zes minuten voor tijd, want toen maakte Michael Cabenda de bevrijdende treffer voor Zeelandia Middelburg. ‘’We weten dat dit soort wedstrijden nog vaker zullen komen, maar het is niet leuk. We winnen en dat is het belangrijkste. Dit is een wedstrijd om maar snel te vergeten’', aldus de winnende trainer Salim Ben Sellam.

Brouwershaven-Spui 1-2: Door personele problemen zaten bij Spui trainer Marc de Kunder en vlagger John de Ridder op de bank om eventueel in te vallen. Dit was niet nodig, want de Zeeuws-Vlamingen speelde een heel goed eerste half uur en Jari Peeman opende terecht de score voor Spui. Tien minuten na de pauze verdubbelde Hidde den Dekker de stand naar 0-2. Brouwershaven voerde wat wissels door en uit het niets zorgde Cas van der Meer voor de aansluitingstreffer. Spui hield hierna eenvoudig stand en Collin Kalisvaart mikte de bal nog op de lat voor de bezoekers.

Cadzand-WIK’57 0-2: In een goede eerste helft kregen de bezoekers heel veel kansen, maar WIK’57 speelde het te vaak niet goed uit. Het vizier stond niet op scherp en net voor het half uur nam Dennis Dekker een corner en die viel door de wind pardoes in het doel. Niet veel later kreeg WIK’57 een strafschop en die werd raak geschoten door Remco Theunisse. Cadzand probeerde het wel, maar kon niet echt gevaarlijk worden. ‘’Dit zijn de wedstrijden die je moet winnen en we kwamen alleen maar voor de drie punten’', zo vertelde coach Wouter Zwackhalen na afloop.

MZVC-Schoondijke 6-0: Het leek meer op zomeravondvoetbal volgens trainer Stéphane Cépèro. De thuisploeg was duidelijk de bovenliggende partij en had heel vaak de bal. Schoondijke kon niets anders doen dan tegenhouden, maar MZVC creëerde heel veel kansen. Tiemen Bijleveld zorgde voor de 1-0 en Patrick Joossens maakte er 2-0 van. Lars Huisson mikte de 3-0 in het doel en voor rust pikte ook Bas Adriaanse zijn doelpuntje nog mee. Na de pauze werd het 5-0 door opnieuw een treffer van Huisson en Adriaanse bepaalde de eindstand op 6-0.

SKNWK-Vlissingen 0-3: De thuisploeg speelde wat minder en Vlissingen speelde tactisch heel sterk. De bezoekers hadden veel snelheid en spelers die makkelijk een man kunnen passeren. SKNWK speelde in de eerste helft slap en kreeg geen kans. Vlissingen wel en Thenselo Uranie schoot een vrije trap in het doel. In het tweede bedrijf kreeg Machiel Schot de kans op 1-1, maar die maakte hij niet. De individuele kwaliteiten van Vlissingen kwamen weer bovendrijven en Wilfried Vrede kon de bal binnen tikken na een knappe actie van invaller Roniël Uranie. Uranie zette vlak voor tijd ook nog de 0-3 eindstand op het scorebord. Eerder verloor SKNWK voor eigen publiek ook al de topper tegen Zeelandia Middelburg (1-3).

Jong Ambon-Colijnsplaatse Boys 0-3: In een hele sportieve wedstrijd waren Jong Ambon en Colijnsplaatse Boys aan elkaar gewaagd. Voor de pauze kregen beide ploegen kansen, maar de ruststand was 0-0. In de tweede helft speelde Colijnsplaatse Boys goed en invaller Justin Rijnhout zette voor en Koen van Os opende de score voor de bezoekers. Bij Jong Ambon werd een foutje gemaakt en daar was Van Os dankbaar voor, 0-2. En na een mooie aanval van ‘Colijn’ mikte Van Os ook nog zijn derde van de middag in het doel.

  1. Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek
    DERDE DIVISIE | VIDEO

    Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek

    HOEK – Een opnieuw bijzonder zwakke eerste helft leverde Hoek zaterdagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen op. In het duel met koploper Sparta Nijkerk keek de ploeg van Lieven Gevaert na zes minuten al tegen een 0-2-achterstand aan, halverwege stond het 0-3. Een snelle treffer na rust (1-3) pompte weer hoop in de Hoekse harten, Rik Impens zorgde na een uur voor 2-3 maar het laatste woord was voor de lijstaanvoerder: 2-4.