Volledig scherm
Terneuzense Boys (oranje) verloor van Vlissingen, Walcheren (blauw) ging onderuit tegen Roosendaal. © Camile Schelstraete

Na ruime zege volgt voor Terneuzense Boys een ruime nederlaag

DISTRICTSBEKERVLISSINGEN - Terneuzense Boys won een week eerder nog met 7-2 van Walcheren, maar kwam er tegen VC Vlissingen niet aan te pas. Het werd 4-0. Walcheren weer, maar nu met kleinere cijfers: 2-3 bij Roosendaal.

Groep 1-050. Walcheren-Roosendaal 2-3: Trainer John Bentschap Knook baalde van het resultaat en de ‘lullige’ tegentreffers. Verder was hij ‘zeer tevreden’. ,,De organisatie stond super goed”, vond hij. Jay Cosijn maakte er 1-1 van, nadat Roosendaal de score had geopend. ,,Eindelijk ging een kans erin. We creëerden heel veel kansen.” Door een kopbal van Mark van der Eijk kwam Walcheren op een 2-1-voorsprong. ,,Nu gaan we er helemaal overheen”, voorspelde de oefenmeester. De praktijk bleek echter anders. Roosendaal scoorde nog twee keer en bepaalde de eindstand op 2-3.

Vlissingen-Terneuzense Boys 4-0: Vlissingen was een maatje te groot voor Terneuzense Boys. Bij rust leidde de thuisploeg al met 3-0. Nicky van Merriënboer en Thomas de Rijke scoorden binnen het half uur. Vervolgens was ook Mourad Azzanaqui trefzeker. ,,Met veel positiewisselingen en een hoog baltempo voetbalden we er goed doorheen”, vond Vlissingen-trainer Kevin Hollander. Zijn collega bij Terneuzense Boys miste zes spelers. ,,Het was een eenzijdige wedstrijd”, constateerde Hubert van den Hemel. ,,Zij waren vele malen sterker.” Hollander zag hetzelfde spelbeeld. ,,We speelden tegen twee geparkeerde bussen. Zij stonden met elf man achter de bal.” Thomas de Rijke zorgde in een saaie tweede helft voor de 4-0-eindstand.

Groep 1-051. Jeka-Arnemuiden 3-2: Arnemuiden – dat over een smalle selectie beschikte vanwege blessures – deed zichzelf te kort tegen Jeka. ,,Wij kregen de eerste grote kans”, zag trainer Nick Corré. De openingstreffer viel echter aan de andere kant. Balverlies in de opbouw leidde de 1-0 in. De bezoekers kregen mogelijkheden op de gelijkmaker, maar opnieuw scoorde het thuisteam. Vlak na rust bracht Cores Siwabessy zijn ploeg terug in de wedstrijd: 2-1. De 2-2 hing daarna in de lucht, stelde Corré. Wederom een fout achterin resulteerde in een treffer van Jeka: 3-1. Tien minuten voor tijd maakte Arjan Maas er 3-2 van. Arnemuiden ging op zoek naar nog een doelpunt, maar slaagde daar niet in. ,,Ondanks de tegenslagen hebben we telkens de schouders eronder gezet”, complimenteerde Corre zijn spelers.

Groep 1-052. Altena-SSV’65 4-0: SSV’65 kreeg een lesje effectiviteit van Altena. Trainer Pim Bruijns zag dat zijn elftal goed voetbalde in de eerste helft. ,,Met name op eigen helft was het aardig. Dat resulteerde niet in veel kansen. We moeten door krijgen hoe en wanneer we de tegenstander pijn kunnen doen. Dat proces heeft tijd nodig.” De thuisploeg opende de score na een half uur spelen. Twee minuten na rust werd het 2-0, door een doelpunt vanuit een volley. ,,Zij scoorden drie keer binnen het kwartier”, constateerde Bruijns. Altena liep uit naar 4-0. ,,Tijdens de wedstrijd werd duidelijk waar het bij ons nog aan ontbreekt. Het was erg nuttig om te zien.”

Groep 1-053. SVSSS-FC Axel 3-4: FC Axel is een ronde verder in het bekertoernooi. Michael Cristina was met drie treffers de gevierde man. De spits was het eindstation van twee counters. Hij maakte de gelijkmaker en een minuut later de 1-2. Na rust werd het al snel 2-2. ,,Het kon twee kanten op”, constateerde trainer Jeroen van de Broeke. Wouter Verbraeken schoot vanuit een vrije trap de 2-3 raak. Cristina maakte vervolgens de 2-4. ,,Toen hadden we de controle. Het was wachten op de 2-5.” Uit een strafschop maakte SVSSS het vlak voor tijd toch nog spannend. ,,Doordat zij gingen pompen, ga je automatisch achteruit lopen.” Gescoord werd er niet meer.

Groep 1-060. NSVV-MZC’11 2-2: Sven Heijboer zorgde er vijf minuten voor tijd voor dat MZC’11 nog kans heeft om de volgende ronde van de districtsbeker te halen. De bal ging op de stip na een handsbal aan de kant van NSVV. Heijboer faalde niet en bepaalde de eindstand op 2-2. Trainer Edwin Kriens zag een ‘open wedstrijd’. ,,Er lag veel ruimte op het middenveld.” De bezoekers openden na 27 minuten spelen de score. Heijboer werd bediend met een crosspass. De middenvelder legde de bal terug op Fabian Boekholt: 0-1. Vier minuten later kantelde het duel. NSVV scoorde twee keer in zes minuten. ,,Zij waren gevaarlijk met lange ballen achter onze laatste linie”, constateerde Kriens. ,,Daar hadden we moeite mee.” In de slotminuten sleepte MZC’11 toch nog een punt uit het vuur. ,,Het was de insteek om resultaat te halen, anders was het klaar geweest. Nu blijven we in leven.”

Groep 2-002. Sluiskil-Nieuwdorp 1-7: Sluiskil-trainer Veli Eryürük vond dat zijn ploeg de score had moeten openen. Het waren echter de bezoekers die 0-1 en later ook 0-2 maakten via Janick van As en Stefan van der Klooster. Timucin Yilmaz deed namens de thuisploeg nog wat terug. Van As maakte er vlak voor rust 1-3 van. ,,Toen wisten we eigenlijk wel dat het gespeeld was”, aldus Nieuwdorp-trainer Mick Vujovic. ,,Er lag zo ontzettend veel ruimte op het middenveld.” Eryürük zag dat het krachtsverschil groot was. ,,Deze mannen waren stukken beter.” Kevin van Iersel, een eigen doelpunt, opnieuw Van der Klooster en Jurian Hage bepaalden de eindstand op 1-7.

Hulsterloo-Schoondijke 4-3: Het treffen tussen Hulsterloo en Schoondijke werd na ongeveer een uur voetballen beslist door een opmerkelijk moment. Bij een 3-3-tussenstand speelde een middenvelder van Schoondijke de bal hard terug op zijn doelman. De goalie trapte over de bal heen, waardoor het 4-3 werd. Alle overige treffers vielen voor rust. Willem Cleys zette Hulsterloo op een 2-0 voorsprong. ,,Zij lieten de bal aan ons”, constateerde Hulsterloo-trainer Christoph Praet. ,,Wij hadden moeite met hun twee spitsen en de vele wisselingen binnen de lijnen”, analyseerde Schoondijke-trainer Martin van Vooren. Loek Dieleman maakte er 2-1 van, waarna Dave Taylor al snel de 3-1 scoorde. Geerten van Dam was vervolgens verantwoordelijk voor de 3-2 en 3-3.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement