Volledig scherm
MZC'11 (zwarte shirts) kon de koploper zaterdag één helft bijbenen. © Maarten de pater

MZC'11 kan zich 45 minuten meten met de nummer één

TWEEDE KLASSE E / videoVLISSINGEN - In de tweede klasse E maakte MZC’11 het koploper Nieuwenhoorn een helft lang erg lastig, maar verloor het toch met 0-2. De Walcherse derby tussen Oostkapelle/Domburg en De Meeuwen leverde een 6-1-zege op voor de thuisploeg. Spektakel viel er ook te beleven in Serooskerke waar de plaatselijke trots Bruse Boys met 4-3 opzij zette. SSV’65 klopte FC Axel met 2-1, Arnemuiden won met 2-0 bij Walcheren. Twee duels, Yerseke-Arendskerke en Hellevoetsluis-DBGC, eindigden gelijk.

MZC’11-Nieuwenhoorn 0-2: Ondanks de nederlaag was MZC-trainer Edwin Kriens zeer te spreken over zijn ploeg. ,,Het was mooi om te zien hoe wij Nieuwenhoorn na rust de wil oplegden.’’ Via Sven Heijboer kreeg MZC’11 al na vier minuten een goede kans op de 1-0. MZC’11 kwam uit een door Melvin Winterberg benutte strafschop, na een overtreding van Jesse van der Linden, na achttien minuten op 0-1. In de 27ste minuut schoot Jeffrey Burger laag de 0-2 binnen. Vlak voor rust werd een treffer van Fabian Boekholt wegens buitenspel afgekeurd. Kriens: ,,Onterecht, en daardoor gingen we met tegenslag de rust in.’' In de tweede helft was zijn ploeg via Rody Vermue, Dylan Adelaar en Heijboer dicht bij treffers.

SSV’65-FC Axel 2-1: SSV’65 verzuimde voor rust tot drie keer toe om op voorsprong te komen en kreeg daar in de 39ste minuut de rekening voor gepresenteerd toen Urmelon Martis FC Axel op 0-1 zette. De tweede helft domineerde de ploeg van trainer Pim Bruins. In de 52ste minuut draaide Perry Bek, mede omdat de bezoekers de eerste paal ongedekt lieten, een corner in één keer binnen en dat betekende de 1-1. Nog geen tien minuten later kreeg SSV’65 weer een corner. Het was weer Bek die met een indraaiende corner gevaar stichtte, maar dit keer werd de bal nog getoucheerd door Claude de Smit. Na de 2-1 verzuimde SSV’65 om het duel voortijdig op slot te gooien.

Walcheren-Arnemuiden 0-2: ,,De eerste helft was Arnemuiden sterker. Ze wonnen meer duels en wij liepen achter de feiten aan’', sprak Walcheren-trainer Anthony Orprecio. Arnemuiden was vooral van afstand gevaarlijk. In de 39ste minuut zette Jordy van Koeveringe de bezoekers op 0-1. Na rust was Walcheren de bovenliggende partij. ,,Wij hadden de wedstrijd onder controle en kregen een paar kansen.’' Via Bob Notebaart rook Walcheren in de 87ste minuut nog aan de 1-1 voordat Jimmy de Nooijer in de 91ste minuut met de 0-2 het duel op slot gooide.

Yerseke-’s-Heer Arendskerke 2-2: Al in de eerste minuut moest Arendskerke-doelman Eljo Dooge redding brengen. Daarna ging het spel het eerste halfuur over en weer, maar was het Yerseke dat via Arjen de Koeijer, met een intikkertje na een door iedereen gemiste voorzet, op 1-0 kwam. Vijf minuten voor rust verzorgde De Koeijer de assist bij de rake kopbal van Guus de Leeuw: 2-0. Arendskerke ging op jacht naar de 2-1, maar via De Koeijer kwam Yerseke bijna aan de 3-0. Doelman Dooge voorkwam dat en mede daardoor kon Michel Harinck op aangeven van Jasper Westplate in de 79ste minuut 2-1 scoren. In de 83e minuut was er een handsgeval in het strafschopgebied en bezorgde Harinck zijn ploeg een verdiend punt.

Serooskerke-Bruse Boys 4-3: Bij rust leidde Serooskerke met 2-0. Een voorzet van Sil Riemens werd door Tiemen Suijk binnen gekopt en op slag van rust tikte Alex Jobse na een prima aanval de 2-0 binnen. Tussen de goals door was ook Bru gevaarlijk. In de 50ste minuut scoorde Sander van’t Hof de 2-1, maar op aangeven van Alex Jobse tilde Maikel Simonse de marge weer naar twee goals. Mats Willemse schoot van afstand Bruse Boys in de 82ste minuut naar de 3-2, waarna Aron Wattel de 4-2 maakte. Via Ingmar Quist kwam Bru een minuut voor tijd nog terug tot 4-3. In blessuretijd werd Perry Potappel (Bruse Boys) nog van het veld gestuurd en na afloop kreeg ook Bru-trainer René Scholts nog rood wegens commentaar op de leiding van arbiter De Goeij.

Oostkapelle/Domburg-De Meeuwen 6-1: Al na tien minuten was het raak voor de thuisploeg, via Remco van Welsum. Met een hard schot opende hij de score. Negen minuten later stond het echter alweer gelijk, door een treffer van Gennaro Eikenhout. Maar bij rust was het al een kansloze zaak voor De Meeuwen. Wouter Verduijn (strafschop), Bas van der Wel, Jochem Hazelaar en Maarten Hazelaar zorgden ervoor dat het halverwege liefst 5-1 voor de thuisploeg was. Maar in vergelijking met de eerste helft, was het na de pauze maar saai. Alleen Maarten Hazelaar kwam nog tot scoren: 6-1.

  1. Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek
    DERDE DIVISIE | VIDEO

    Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek

    HOEK – Een opnieuw bijzonder zwakke eerste helft leverde Hoek zaterdagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen op. In het duel met koploper Sparta Nijkerk keek de ploeg van Lieven Gevaert na zes minuten al tegen een 0-2-achterstand aan, halverwege stond het 0-3. Een snelle treffer na rust (1-3) pompte weer hoop in de Hoekse harten, Rik Impens zorgde na een uur voor 2-3 maar het laatste woord was voor de lijstaanvoerder: 2-4.