Volledig scherm
Terneuzen (rood-zwart) won zondag met 1-0 van Schijf. © Camile Schelstraete

Minimale zege voor Terneuzen zonder opgestapte Eikenhout

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - Zonder trainer Daan Eikenhout, die zondag opstapte, boekte Terneuzen een minimale overwinning in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. Schijf werd met 1-0 verslagen. Steen speelde doelpuntrijk gelijk tegen VVR: 4-4. De derby HVV'24-Philippine eindigde in een 2-1-overwinning voor de thuisploeg.

Terneuzen-Schijf 1-0: Het was een rare dag in Terneuzen. Trainer Daan Eikenhout nam voor het duel met Schijf afscheid van de spelersgroep. Vanaf zondag moeten ze het bij de derdeklasser zonder de oefenmeester doen, want de Walchenaar zat tegen Schijf al niet meer op de bank. Hij stapte op. Jahrdell Constansia zorgde daarna voor het enige lichtpuntje in Terneuzen. Hij maakte er in de 71ste minuut 1-0 van, waardoor de drie punten in Terneuzen bleven. De ploeg is nu gedeeld koploper.

Steen-VVR 4-4: Na de 0-1 van Joris van den Ham bogen Marvin de Beule en Rody van der Linden de achterstand om naar 2-1. ,,Ons probleem is een voorsprong vasthouden”, wist Marco van Vlierberghe, die zag hoe Jolan Goossens er in de 20ste minuut alweer 2-2 van maakte. Kenneth Danckaert bracht Steen in de slotfase weer op voorsprong (3-2), maar opnieuw wist de ploeg deze niet lang vast te houden. Sterker nog, aan het eind van de reguliere speeltijd stond er 3-4 op het bord, maar in de extra tijd kopte Michel Standaert alsnog de verdiende gelijkmaker binnen: 4-4.

HVV'24-Philippine 2-1: Na dertien minuten was het al raak voor de thuisploeg. Marnicq de Regt opende de score namens de ploeg uit Hulst. Precies dertien minuten later was het opnieuw raak voor HVV'24. Joost Boogaert verdubbelde de marge. 2-0 was ook de ruststand. In de 63ste minuut maakte Sebastian de Meijer er 2-1 van namens Philippine en daarmee was de spanning weer terug in de wedstrijd. Meer zat er echter niet in voor de bezoekers, waardoor het bij 2-1 bleef. Door de winst staat HVV'24 slechts één punt achter de vier koplopers in de derde klasse A.

  1. Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek
    DERDE DIVISIE | VIDEO

    Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek

    HOEK – Een opnieuw bijzonder zwakke eerste helft leverde Hoek zaterdagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen op. In het duel met koploper Sparta Nijkerk keek de ploeg van Lieven Gevaert na zes minuten al tegen een 0-2-achterstand aan, halverwege stond het 0-3. Een snelle treffer na rust (1-3) pompte weer hoop in de Hoekse harten, Rik Impens zorgde na een uur voor 2-3 maar het laatste woord was voor de lijstaanvoerder: 2-4.