Volledig scherm
Brian Meulmeester, hier op archiefbeeld, hield Goes op de been tegen Silvolde. © Johan Van Der Heijden

Meulmeester houdt Goes in de race

VIDEOGOES - Hoofdklasser Goes heeft de finale van de nacompetitie bereikt. De ploeg van trainer Rogier Veenstra wankelde, maar speelde met 1-1 gelijk. Dat was genoeg na de eerdere 1-2-zege in Gelderland.

De thuisploeg trad aan met de gebruikelijke elf namen. Silvolde was met de spelersbus van De Graafschap afgereisd naar sportpark Het Schenge. Goes kwam al vroeg op voorsprong via Daniel Wissel. De centrumspits schoot met buitenkantje rechts raak: 1-0. Drie minuten later stond het bijna 1-1 na een slippertje van Jan Paul van Hecke, maar doelman Brian Meulmeester reageerde attent. 

Het was een open wedstrijd met veel kansen aan beide kanten. Francis Kabwe Manengela schoot een vrije trap in het zijnet en Wissel faalde oog in oog met Silvolde-goalie Marco Olthuis. Silvolde-spits Wout Blasman stuitte meermaals op Meulmeester. De uitploeg stichtte met name gevaar via de flanken. Halverwege was de stand 1-0.

Goes kwam wederom sterk uit de kleedkamer. Erwin Franse verdubbelde bijna de marge en Kabwe Manengela krulde de bal tegen de lat. Ook Silvolde liet van zich horen. In de 53ste minuut kopte Blasman op de paal. Goes zag de bui hangen en probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen door tijd te rekken. Toch kwamen de Achterhoekers in de 73ste minuut langszij, doordat Rick Bouwmeister een rebound binnentikte: 1-1. Goes kreeg na de tegentreffer enkele mogelijkheden om het duel te beslissen, maar moest tegelijkertijd alle zeilen bijzetten om de stand intact te laten. 

Met nog zes minuten te spelen maakte linksback Jop Dekker een overtreding in het eigen strafschopgebied. Bouwman ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd gepareerd door Meulmeester. De uit Arnemuiden afkomstige sluitpost keepte een wereldpartij. ,,Ik moet zeggen dat het alle kanten op kon'', zei Meulmeester na afloop. ,,Dit voelt heel lekker en geeft ons zeker een goed gevoel.''

Goes hield stand en bereikte zo de finale van de nacompetitie. Be Quick 1887 is daarin de tegenstander. De Groningers versloegen Gemert met ruime cijfers: 5-0. Nog twee duels is Goes verwijderd van de derde divisie. 

Bekijk hieronder de hoogtepunten van Goes-Silvolde (1-1).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo NederlandNED
21:00
JapanJPN
away logo