Volledig scherm
Martijn Simonse (links) scoorde vier keer tegen Veere. © Johan Van Der Heijden

Martijn Simonse steelt de show bij winterkampioen Luctor Heinkenszand

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - Na twaalf competitiewedstrijden leiden Luctor Heinkenszand en RCS samen de dans om de titel in de derde klasse A. Nieuwdorp, dat niet verder kwam dan een 2-2-gelijkspel bij Patrijzen, en Kapelle, dat de topper bij RCS met 3-0 verloor, volgen op drie punten. 

Luctor Heinkenszand won door vier goals van Martijn Simonse met 4-0 van Veere is op doelsaldo herfstkampioen. Overwinningen waren er verder voor Bevelanders, VCK en De Noormannen, dat de laatste plaats overdeed aan Veere.

Luctor Heinkenszand-Veere 4-0: Martijn Simonse liet op de laatste reguliere speelronde van 2019 nog maar eens zien dat hij een échte goalgetter is. De winnaar van het PZC-topscorersklassement van vorig seizoen schoot zijn ploeg Luctor Heinkenszand in zijn eentje naar een 4-0-overwinning op Veere. Hij nam alle treffers van de Heinkenszandse equipe voor zijn rekening. Door de overwinning mag de fusieclub zich winterkampioen noemen. De ploeg heeft evenveel punten als RCS, maar staat op basis van doelsaldo bovenaan.

GPC Vlissingen-FC Dauwendaele 1-1: ,,We hadden meer kunnen halen, maar dit is een remise waar ik op dit moment voor teken’', gaf GPC-trainer Marlon Mual aan. Bij GPC Vlissingen keerde Max Leijer terug onder de lat. ,,Hij hield ons voor rust overeind. Wij kwam niet aan voetballen toe’', aldus Mual. De tweede helft had GPC het windvoordeel en dat gaf een heel ander spelbeeld. Uit een vrije trap van Robin de Pagter kwam de Vlissingse ploeg op voorsprong, maar die hield niet tot het einde stand. Mike Schrooten scoorde uit een rebound na een vrije trap de gelijkmaker.

RCS-Kapelle 3-0: RCS boekte in de topper gezien het spelbeeld een terechte overwinning. Na vier minuten nam de thuisploeg al de leiding. Een vrije trap van Morad Bobouh leverde RCS de vroege 1-0 op. Kapelle kreeg het laatste kwartier voor rust wel wat kansen. Na rust was het echter weer RCS dat de draad goed oppakte. Een kwartier voor tijd verdubbelde RCS door een treffer van Lars van Rosevelt, na een pass van Bobouh, de score. Wesley de Smit bekroonde daarna zijn invalbeurt met RCS’ laatste treffer.

Patrijzen-Nieuwdorp 2-2: ,,We hebben één puntje gewonnen. Nieuwdorp was over het algemeen wel de betere ploeg, maar zij benutten de kansen niet’', biechtte Patrijzen-trainer Joffrey Geldof eerlijk op. Via Mike van Craenenbroek kwam zijn ploeg na tien minuten aan de leiding, maar diezelfde speler was daarna ook verantwoordelijk voor de 1-1. De tweede helft verliep rommelig. Nieuwdorp kwam via Stefan van der Klooster aan de 1-2 en vijf minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Angelo Janse de 2-2. Geldof: ,,En dan ben je tevreden dat je alsnog een punt pakt.’'

Lewedorpse Boys-Bevelanders 0-1: Goed voetbal was ook in Lewedorp niet mogelijk en het duel kreeg het stempel matig. Bevelanders opende sterk, maar Lewedorpse Boys richtte zich op en een 0-0-ruststand werd het logische gevolg. De tweede helft leken de ploegen af te stevenen op een gelijkspel, maar in de 70ste minuut besliste invaller Jeffrey de Jong anders. LeBo was daarna niet meer bij machte om Bevelanders, dat meer de wil toonde om te willen winnen, het vuur aan de schenen te leggen waardoor het thuisploeg teleurgesteld afdroop.

De Noormannen-Goes 3-0: Door de weerselementen werd het een vreemd duel, waarin ook nog eens twee eigen goals vielen. Al na drie minuten zette Dylan Maljers op aangeven van Mark Minderhoud De Noormannen op 1-0. Daarna verzuimde Maljers om er 2-0 van te maken, maar door een eigen goal van Arsham Haghayegh, die na een verre uittrap van keeper Luuk van de Berg en doorkoppen van Pedro Boon de bal achter zijn eigen doelman werkte, kwam die stand er toch. De tweede helft was levendig met kansen over en weer. Pas in de 88ste minuut viel uit een vrije trap de 3-0. Een kopbal van Marlo Janisse belandde op de paal, maar via de voet van de ingevallen doelman Bjorn van Gastel verdween de bal in de goal.

VCK-Zaamslag 3-2: Alweer een verdiende zege voor VCK, dat inmiddels is opgeklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst. Door twee treffers van Jesper Harinck - twee keer na een diepe bal - leidde VCK na een halfuur spelen al met 2-0. Daarna kreeg Dion Schoonakkers rood en moest Zaamslag met tien man verder. Op slag van rust zorgde Rick Tramper, na een slippertje van de Zaamslag-doelman, voor de 3-0. In de tweede helft kwam de Zeeuws-Vlaamse formatie door goals van Wesley Mieras, na slap verdedigen bij VCK, en een frommelgoal van Maikel Krans nog gevaarlijk terug.