Volledig scherm
Maarten van Vooren maakte de 0-1 namens Kloetinge bij DTS Ede. © Ron Quinten

Mark Schuit flikt het weer tegen DTS Ede en helpt Kloetinge ronde verder

VIDEOEDE – In de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse heeft Kloetinge de tweede ronde bereikt. Na verlenging bleek de ploeg van trainer Marcel Lourens met 1-2 te sterk voor DTS Ede.

Het duel tussen DTS en Kloetinge was niet altijd even goed, maar wel heel spannend. In de beginfase kregen beide ploegen een aantal kansjes. Zo waren Roy Mulder en Remco van Tiggele namens de Zeeuwen dichtbij een goal, maar zij zagen hun inzetten over en naast het doel van DTS verdwijnen.

Ook in het restant van de eerste helft hadden de ploegen het vizier niet op scherp. DTS kende een dominante fase, waarin het kansen kreeg maar niet scoorde. Daarna beet Kloetinge wat meer van zich af, maar ook het offensiefje van de Zeeuwse ploeg resulteerde niet in doelpunten.

Dat was in de tweede helft anders. Iets minder dan een kwartier na rust nam Kloetinge namelijk de leiding. Maarten van Vooren werd gevloerd, kreeg een penalty en schoot die zelf binnen. Daardoor kon Kloetinge wat gas terugnemen en lag het initiatief in de wedstrijd bij de thuisploeg.

DTS moest scoren om nog door te kunnen gaan en kreeg ook aardig wat kansen. Maar de Zeeuwen hielden erg lang stand. Tot de negentigste minuut om precies te zijn. Toen zorgde Jamal Ouassif voor de late gelijkmaker, waardoor verlenging en eventueel strafschoppen de doorslag moesten geven.

In die verlenging was het opnieuw de thuisploeg die voor veel gevaar zorgde, maar het was Kloetinge dat weer de leiding nam. In blessuretijd van de eerste helft zorgde Mark Schuit voor de 1-2. In 2010, toen Kloetinge met 0-5 won bij DTS, deed Schuit de ploeg uit Ede al eens pijn - met twee goals - en nu weer.

De treffer van de middenvelder annex aanvaller van Kloetinge, die na dit seizoen vertrekt naar Baronie, bleek namelijk de winnende. Zo plaatste Kloetinge zich voor de tweede ronde. Daarin is Sportlust’46 uit Woerden de tegenstander.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek zonder Chergui maar mét Akindayini op bezoek bij ASWH

    Hoek zonder Chergui maar mét Akindayini op bezoek bij ASWH

    HOEK - Voor wie er nog aan twijfelde; Hugo Vandenheede kan zijn stem flink verheffen. De Belgische trainer van Hoek is vaak de rust zelve, maar liet er donderdagavond geen twijfel over bestaan dat hij niet tevreden was over enkele spelers. Vandenheede zette iedereen op scherp, want zaterdagmiddag moet Hoek vol aan de bak. In de uitwedstrijd tegen ASWH wil de derdedivisionist de volgende stap richting het winnen van de tweede periode zetten.