Marco Groeneveld
Volledig scherm
Marco Groeneveld © peter van trijen/pix4profs

Marco Groeneveld doet Vlissingen pijn met Rood Wit

SINT WILLEBRORD – VC Vlissingen heeft de overwinning van vorige week op nummer twee Spartaan’20 geen goed vervolg weten te geven. Op bezoek bij laagvlieger Rood Wit  kende de ploeg van Kevin Hollander een teleurstellende middag, het werd 2-1 voor de club van trainer Marco Groeneveld.

De bezoekers begonnen voor het eerst dit seizoen met aanvoerder Josimar Pattinama op zijn vertrouwde positie in de spits, maar het zag de thuisclub de score openen. Een hoekschop belandde op het hoofd van Roy van Steen en hij zorgde met een rake kopbal via de onderkant van de lat voor de 1-0. Dat was ook de ruststand.

Na de hervatting moest Vlissingen natuurlijk op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet. Sterker nog, Rood Wit kwam zelfs op 2-0. Ditmaal was het Edwin Jaspers die doelman Matthew Lentink wist te passeren. Vlissingen deed nog wel wat terug, maar de 2-1 van Pattinama, vanaf de penaltystip, kwam te laat. Door de nederlaag moet Vlissingen weer een pas op de plaats maken, terwijl Groeneveld drie belangrijke punten pakt in strijd tegen degradatie. 

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’