Volledig scherm
Joran Maliepaard. © Dirk Jan Gjeltema

Maliepaard knalt er zes binnen bij monsterzege Duiveland

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal haalde koploper Duiveland genadeloos uit tegen hekkensluiter Brouwershaven: 0-12. Nummer twee FC de Westhoek had geen problemen met WIK’57 en won met 6-1. 

Concurrent voor plek twee, Vrederust, verloor met 1-0 van VVC’68. DwO’15-Waarde eindigde zonder doelpunten en ook SKNWK en Rillandia hielden elkaar in evenwicht, 1-1. De derby tussen Stavenisse en SPS werd met 2-1 door de thuisploeg.

Brouwershaven-Duiveland 0-12: De eerste grote kans was voor de thuisploeg, maar de bal werd hard op de lat geschoten. Daarna was een slordig spelend Duiveland heer en meester en had Brouwershaven niks meer in te brengen. De formatie van Rohan de Geus liet overigens nog heel veel kansen onbenut. De helft van de twaalf treffers werd gemaakt door goalgetter Joran Maliepaard en zijn zesde treffer kwam uit een benutte strafschop. De overige doelpunten werden gemaakt door Thijs Rentier (0-3), Luuk van Duijn (0-8), Dylan van Klinken (0-9), Leen IJzelenberg (0-10), Robbert de Bruine (0-11) en Ronald Zwager maakte het dozijn treffers vol.

SKNWK-Rillandia 1-1: Beide ploegen kwamen tot weinig uitgespeelde kansen. Het was vooral op het middenveld te doen en verder gebeurde er eigenlijk niet zo heel veel. Op slag van rust kwam Rillandia op 0-1 door een afstandsschot van Wessel in de Weij. In het tweede bedrijf kreeg SKNWK een strafschop en die werd een kwartier voor tijd door Robert Padmos raak geschoten. Al met al was de 1-1-eindstand een terechte puntendeling.

Stavenisse-SPS 2-1: In de Thoolse derby was het vooral spannend en dat zorgde niet voor een goede wedstrijd. Stavenisse probeerde druk te zetten, maar SPS kreeg een strafschop. Die werd binnen geknald door Marnix van de Slikke. Voor de rust kopte Erik de Rijke de gelijkmaker raak na een perfecte corner van Rudy Ridderhof. Stavenisse tapte in het tweede bedrijf uit een ander vaatje en voetbalde met de wind tegen een stuk beter. Uiteindelijk werd Arjen de Heer de matchwinnaar. ,,De gelukkigste van de twee wint de wedstrijd, maar heerlijk om tegen SPS de eerste thuiszege van het seizoen te pakken’', aldus trainer Jaap Knop.

FC de Westhoek-WIK’57 6-1: De bezoekers zetten een kwartier lang druk op de thuisploeg en daarna nam FC de Westhoek het heft in handen. De equipe van trainer Steven Seedo had geen last meer van WIK’57 en kwam door een volley van Kevin Veerhoek op 1-0. Pas na rust liep FC de Westhoek over de bezoekers heen. Bij vlagen kwam WIK’57 niet over de middenlijn en door geschutter kon de thuisploeg makkelijk uitlopen. Gijs van Duijvenbode schoot raak uit een vrije trap van dertig meter en Swen Monster zijn vrije trap, van nog grotere afstand, vloog er ook in. Andres Jonker werkte de 4-0 in het doel en Wilco Jochem maakte de 5-0. Veerhoek schoot beheerst met binnenkant voet de zesde treffer in het doel. Het mooiste doelpunt van de middag kwam van WIK’57. Ramon den Boer nam een vrije trap en die vloog prachtig in de bovenhoek.

DwO’15-Waarde 0-0: Het spel golfde op en neer en DwO’15 kreeg gedurende de negentig minuten wel de betere kansen. Alleen de bal wilde er niet in. Waarde kreeg vlak voor tijd nog een grote kans, maar de bal werd uit een moeilijke hoek op de paal geschoten. ,,Een wedstrijd om maar snel te vergeten. We hebben twee punten laten liggen’’, aldus Marvin Paauwe van DwO’15.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement