Volledig scherm
Een beeld uit het eerste duel tussen Luctor Heinkenszand (groen) en Walcheren. © Johan Van Der Heijden

Luctor Heinkenszand slaat hard toe in topper

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de derde klasse A klopte Luctor Heinkenszand zaterdag Walcheren met 3-0, waardoor de ploeg nu met een duel meer gespeeld vijf punten los staat van Walcheren. ‘s-Heer Arendskerke won knap met 0-2 bij RCS en blijft in het spoor van de bovenste twee. 

Overwinningen waren er ook voor Bevelanders (2-3 bij Veere) en Zaamslag (1-2 bij De Noormannen). Het degradatieduel tussen Vlissingen en Kruiningen eindigde onbeslist en het duel Kapelle-VCK haalde wegens een blessure bij de scheidsrechter het einde niet.

Walcheren-Luctor Heinkenszand 0-3: Een echte topper, maar bij rust was het duel al gespeeld. Barry Olierhoek zette de bezoekers op voorsprong. Daarna liet de van Kloetinge overgekomen spits Rutger van Rossum zich gelden. Met twee doelpunten bepaalde hij de ruststand op 0-3 in het voordeel van de fusieploeg. Daar kwam na de pauze geen verandering meer in, waardoor Luctor Heinkenszand goede zaken deed in de strijd om de titel.

RCS-’s-Heer Arendskerke 0-2: ,,Het was in en in slecht van beide kanten. Arendskerke profiteerde van twee foutjes van ons en was de gelukkigste ploeg’', liet Jeffrey van den Berge namens RCS weten. Justin le Conté hielp de bezoekers in de negentiende minuut aan de 0-1. Vlak voor rust miste Mourad Azzanagui een grote kans de 1-1. In de 63ste minuut tilde Dennis Goedegebure de stand naar 0-2. Zelfs een strafschop hielp RCS niet aan een goal, want de inzet van Yannik Taniwel werd gestopt door keeper Eljo Dooge.

FC Dauwendaele-GPC Vlissingen 1-1: Dylan van der Linde zette GPC Vlissingen voor rust op 0-1. Naarmate de wedstrijd vorderde, ging Dauwendaele steeds meer risico nemen en dat leidde in de 80ste minuut tot de 1-1, toen André Goedhart vanaf ruim twintig meter met een lob over de keeper scoorde. Dauwendaele-trainer René de Nooijer: ,,Qua kansenverhouding waren zij iets beter en de eerste helft was voor hen. De tweede voor ons, maar wij creëerden gewoon te weinig. Zij hebben na rust ook geen kansen meer gehad. Wij zitten nog steeds in de hoek waar de klappen vallen.’’

Veere-Bevelanders 2-3: Veere won de toss, koos tegenwind en stond bij rust door twee goals van Bart de Bruine met 0-2 achter. De thuisploeg won geen duel en Bevelanders was veel feller en won alles duels. Na de rust scoorden de bezoekers via opnieuw De Bruine weer: 0-3. Bevelanders-speler Wesley de Haze werd met twee keer geel uit het veld gestuurd. Pas daarna kwam Veere via Ruben de Loof uit een strafschop, na een overtreding op hemzelf, terug tot 1-3. Jurriaan Peterson schoot de 2-3 binnen. ,,We hebben weer drie punten. Lekker’', reageerde Bevelanders-trainer Renato Dijkstra.

De Noormannen-Zaamslag 1-2: De Noormannen had naast de wind vooral in Zaamslag-keeper Domenique Pijpelink een geduchte tegenstander. De keeper verrichtte enkele fraaie reddingen, maar moest in de 34ste minuut na een goal rechtstreeks uit een corner van Damian Cijsouw (15-jaar) toch de gang naar het net maken. Na de pauze was de wind een eind gaan liggen. Marlo Janisse en Erwin Pouwelse vonden een paar keer Pijpelink op hun weg, De na rust ingevallen Peter Dieleman bezorgde Zaamslag met goals in de 68ste en 70ste minuut de overwinning.

Vlissingen-Kruiningen 1-1: Het tweede gelijkspel voor Vlissingen dit seizoen. De thuisploeg kwam via Misael Misaine na een mooi uitgespeelde aanval op 1-0. In de tweede helft kwam Kruiningen via Thomas Paauwe op gelijke hoogte. Vlissingen-trainer Thomas Ragut dacht bij de 1-1 zelf aan buitenspel, maar zijn eigen grensrechter hield de vlag naar beneden. ,,Wij hadden moeten winnen. Er zit weer een stijgende lijn in en we hebben goed gevoetbald. We moeten zorgen dat we deze lijn doortrekken en niet degraderen’’, aldus Ragut.

Kapelle-VCK: Gestaakt bij een 0-0-tussenstand in de 22ste minuut, wegens een blessure bij scheidsrechter Van Rijswijk (Tilburg) en het ontbreken van een vervanger.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement