Volledig scherm
Yordi Nijland (tweede van rechts) was zaterdag weer twee keer trefzeker voor RCS. © Ernesta Verburg

Luctor Heinkenszand schiet uit zijn slof met 8-1-overwinning

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - Vier ploegen hebben nog een honderd-procentscore in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. Luctor Heinkenszand is op doelsaldo de nummer één. Dat is vooral te danken aan de 8-1-overwinning van zaterdag bij GPC Vlissingen. Ook Kapelle schoot uit zijn slof met een 6-2-zege bij De Noormannen. Ook RCS en Nieuwdorp hebben nog geen punten verspeeld.

De Noormannen-Kapelle 2-6: De Noormannen kon het aanzienlijke aantal afwezigen (Marlo Janisse, Jari Kaland, Jurriaan Coppoolse en James Beije) niet opvangen. Tegenstander Kapelle stelde daar fris en fruitig voetbal tegenover. Binnen elf minuten leidde Kapelle al met 0-2 door doelpunten van Stijn Driessen en Reinier Goedemondt. De marge had in het eerste halfuur nog groter kunnen zijn, maar Kapelle had het vizier niet scherp genoeg staan. Daardoor kon Erwin Pouwelse met zijn goal De Noormannen terugbrengen in de wedstrijd. Maar kort na de rust gooide Kapelle de wedstrijd al in het slot. Opnieuw Goedemondt en Niels van Herk zorgden voor 1-4. Na de tweede treffer van Pouwelse werd het in de slotfase nog 2-6 via weer Goedemondt en Ralph van den Dries.

GPC Vlissingen-Luctor Heinkenszand 1-8: Er was weinig eer aan te behalen voor GPC Vlissingen. Tegenstander Luctor Heinkenszand was op oorlogspad en schoot met scherp. Vier spelers in het bijzonder. Tom Blomaard, Marco den Deurwaarder, Jannick Rentmeester en Martijn Simonse scoorden elk twee keer. Bij een 7-0-achterstand scoorde GPC Vlissingen in de slotfase tegen. Volgende week speelt GPC Vlissingen tegen een andere ploeg met 0 uit 2, namelijk Goes, terwijl Luctor Heinkenszand tegen een andere ploeg met 6 uit 2, namelijk Nieuwdorp.

Nieuwdorp-Zaamslag 3-2: Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Nieuwdorp toen het halverwege de tweede helft 3-0 was. Nino de Jonge had de score voor de pauze geopend en erna liep het verschil verder op door doelpunten van Janick van As en Kevin van Iersel. In de tas, rits dicht en naar huis. Maar daar dacht Zaamslag anders over. Door twee doelpunten van Wesley Dieleman werd het nog heet onder de voeten van Nieuwdorp. De gelijkmaker bleef echter uit, waardoor Nieuwdorp na twee duels nog altijd op honderd procent staat.

Patrijzen-FC Dauwendaele 4-0: In de eerste helft zat er niet veel tussen de twee ploegen. Patrijzen had het lichte overwicht, maar doelpunten leverde het niet op. Halverwege de tweede helft behoedde Patrijzen-goalie Jordi Dooge zijn ploeg voor een achterstand, waarna zijn ploegmaats het aan de andere kant rap afmaakten. De ‘banbreker’ was een ongelukkige strafschop, gegeven voor hands, die benut werd door Can Özgan. In het laatste kwartier zorgden Kevin Dooge, Niels van Prooijen en Lars Rentmeester voor de ruime overwinning.

VCK-Bevelanders 0-2: In een redelijk opgaande eerste helft opende Bart de Bruine de score voor de bezoekers uit Kamperland. Hij omspeelde de buitenspelval en scoorde beheerst de 0-1. Na de pauze opende VCK een woeste jacht op de gelijkmaker. De paal werd geraakt, de lat werd geraakt, maar de roos niet. Tien minuten voor tijd kreeg Jim Strating een voorzet op zijn hoofd en maakte er prompt 0-2 van. VCK wilde wel, maar het lukte eenvoudigweg niet.

Lewedorpse Boys-Goes 3-2: Souliman Abali had in de eerste helft voor de 0-1 van Goes gezorgd en er was geen vuiltje aan de lucht. Toen na de pauze uit het niets de gelijkmaker van Dylan van Hove viel, veranderde er iets. Door een prima uitgespeelde aanval en een snelle omschakeling kwam Lebo via Rick Imanse en Julian Zuurmond zelfs op 3-1. Het slotoffensief van Goes was kansrijk, maar meer dan de aansluitingstreffer via Wouter de Craene leverde het niet op.

RCS-Veere 3-0: Halverwege was de eindstand al bereikt. Yordi Nijland opende na 20 minuten de score voor RCS uit een corner, verdiend door de gevaarlijke nieuweling Soufian Bousantouh. Na 28 minuten kreeg Veere dé kans op de gelijkmaker, maar aanvoerder Ruben de Looff schoot een strafschop hoog over het doel van Thomas Huberts. Kort voor de pauze gooide RCS het duel in zijn definitieve plooi via Stefan van Neutigem (eindpunt van knappe aanval) en opnieuw Nijland (vrije trap). Na de pauze kon RCS misschien nog wel, maar hoefde niet meer zo nodig.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement