Volledig scherm
Luctor Heinkenszand viert een treffer tegen Lewedorpse Boys, dat degradeerde. © Marcelle Davidse

Lewedorpse Boys en Duiveland doen een stap terug na finale

VIDEOVLISSINGEN - Lewedorpse Boys en Duiveland zijn gedegradeerd naar de vierde klasse. Luctor Heinkenszand bleek in de finale te sterk voor Lebo (4-0), terwijl Duiveland met 2-3 onderuit ging tegen Smerdiek. Vlissingen handhaafde zich na een 2-1-zege op Patrijzen in de derde klasse, terwijl De Noormannen door een 1-5-zege op Apollo'69 promoveerde.

Duiveland-Smerdiek 2-3: Pas in de laatste vijf minuten werd het spannend, met twee treffers uit stilstaande situaties van Luuk van Duijn. Daardoor werd het van 0-3 2-3. De promotie van Smerdiek kwam niet meer in gevaar. Voor de pauze had Levi Lindhout met een individuele actie voor de 0-1 gezorgd. Een dubieuze penalty werd daarna ook benut door Niels Lindhout: 0-2. Een subtiel hakje van Sander Vroegop betekende 0-3. De promotie is ook een persoonlijk succes voor trainer Bram Kot. In zijn eerste seizoen op Haestinge maakt hij van Smerdiek meteen een derdeklasser. 

Luctor Heinkenszand-Lewedorpse Boys 4-0: Na het mislopen van de titel is het fusieclub Luctor Heinkenszand toch gelukt meteen in het eerste seizoen van het bestaan te promoveren van de vierde naar de derde klasse. En dat deed het ook nog eens op overtuigende wijze. Derdeklasser Lewedorpse Boys werd in een derby met 4-0 naar huis gestuurd. Joeri Simonse was met twee doelpunten de grote man. Hij maakte de 2-0 en de 4-0. Ruben de Jonge zorgde eerder al voor de 1-0, de 3-0 kwam op naam van Barry Olierhoek.

Vlissingen-Patrijzen 2-1: Derdeklasser Vlissingen redde het derdeklasserschap door nipt met 2-1 van vierdeklasser Patrijzen te winnen. Vlissingen speelde verdedigend en Patrijzen had continu de bal. In het eerste bedrijf maakten de bezoekers twee foutjes en die werden genadeloos afgestraft. Ignacio Misaïne kon de 1-0 maken, nadat een pass onderschept werd, en Thenselo Uranie schoot een vrije trap via de muur raak. Patrijzen slaagde er pas vlak voor tijd in de aansluitingstreffer te maken, door Lars Rentmeester. 

Apollo'69-De Noormannen 1-5: De bezoekers spelen volgend seizoen in de derde klasse. De ploeg van Lennard Kerkhove was in ’s-Gravenpolder met 1-5 te sterk voor Apollo’69, dat een hele snelle voorsprong weggaf. Dennis de Nooijer schoot binnen twee minuten namelijk al raak namens Apollo'69. Het kreeg ook kansen op meer, maar slaagde er niet in de 2-0 te maken. De Noormannen toonde zich veel doelgerichter. Via Rens Janisse (1-1), Erwin Pouwelse (1-2 en 1-4), Mark Minderhoud (1-3) en Patrick Knevel (1-5) werd de vroege achterstand ruimschoots weggepoetst.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Edwin Kriens is zijn ongeslagen status bij MZC'11 kwijt
  TWEEDE KLASSE E

  Edwin Kriens is zijn ongeslagen status bij MZC'11 kwijt

  VLISSINGEN - Oostkapelle bezorgde Bruse Boys een wel erg pijnlijke 8-1-nederlaag in de tweede klasse E. Koploper Terneuzense Boys zette Yerseke met 2-0 opzij en kroonde zich daarmee tot winterkampioen. Nieuwdorp maakte een einde aan de ongeslagen reeks van MZC’11-trainer Edwin Kriens, want de ploeg won in Zierikzee met 3-0. Zeges waren er ook voor Tholense Boys, Arnemuiden en DBGC, dat Serooskerke met 1-4 versloeg. SSV’65 verspeelde in blessuretijd de zege tegen NSVV.
 2. Bevelandse achtervolgers zetten Walcheren onder druk in slotstuk
  DERDE KLASSE A

  Bevelandse achtervol­gers zetten Walcheren onder druk in slotstuk

  VLISSINGEN - In de derde klasse A zag Walcheren de concurrenten ’s-Heer Arendskerke (7-3- winst bij Kruiningen) en Luctor Heinkenszand (4-1-zege op Zaamslag) twee punten inlopen. Zelf kwam de koploper niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen GPC Vlissingen, waardoor de voorsprong op het duo achtervolgers nog maar vier punten bedraagt. Bevelanders boekte een knappe 2-1-zege op VCK en ook Veere schreef, net als RCS en De Noormannen, drie punten bij.