Volledig scherm
Lewedorpse Boys (rood) is Hoedekenskerke/Kwadendamme (geel) tot op een punt genaderd. © Ernesta Verburg

Lewedorpse Boys brengt de spanning weer helemaal terug

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A is de strijd om het kampioenschap weer spannend. De ongenaakbare koploper Hoedekenskerke/Kwadendamme ging met 4-1 onderuit bij Wemeldinge en zag naaste belager Lewedorpse Boys (3-1 winst op Nieuwland) tot een punt naderen. 

Jong Ambon en MZVC speelden met 2-2 gelijk en Goes versloeg Spui met 5-2. Patrijzen boekte een 5-1-overwinning op Colijnsplaatse Boys en Apollo’69 won met 3-0 van Domburg. De wedstrijd Cadzand-Wolfaartsdijk eindigde in 2-2.

Wemeldinge-Hoedekenskerke/Kwadendamme 4-1: In een open wedstrijd toonde de thuisploeg aan dat het met het collectief wel goed zit. De formatie van Karl Vergouwen knokte voor iedere meter en zette hoog druk op de bezoekers. Hierdoor kon Maurick Steenhard simpel de 1-0 binnenlopen. Op het uur schoot Kevin Delgado Alves vanuit de tweede lijn via de binnenkant van de paal de 2-0 raak. Na een goed uitgespeelde werkte de 17-jarige Maarten Pilon de 3-0 binnen. Hoedekenskerke/Kwadendamme ging risico’s nemen en probeerde iets te forceren. Sebastiaan La Grand zorgde weer voor wat hoop bij de koploper. Die hoop werd snel weer de kop ingedrukt. Een snelle omschakeling bij Wemeldinge en Barrie Vleugel bepaalde de eindstand op 4-1.

Lewedorpse Boys-Nieuwland 3-1: Tegen Nieuwland had Lewedorpse Boys het betere van het veldspel en veel meer de bal. Toch werd de score geopend door Joey van Belzen van de bezoekers, met een lobje. Stan de Hond trok de stand alweer snel in evenwicht. Nieuwland verdedigde vooral en kon niet echt gevaarlijk worden. Lewedorpse Boys wel en Rick Imanse zette zijn ploeg op een 2-1-voorsprong. Lang bleef deze stand op het scorebord staan, totdat Matthijs van ‘t Westende voor 3-1 zorgde.

Apollo’69-Domburg 3-0: De formatie van Jordy Heikens was beter en kwam voor de pauze op een 1-0-voorsprong door een treffer van Jermain van Aerde. Apollo’69 maakte de kansen die het kreeg wel af en Domburg kon daar niet heel veel tegenover stellen. In het tweede bedrijf verdubbelde Bas de Kraker de tussenstand naar 2-0. Het slotakkoord was voor Marcus Joosse, de jongeling bepaalde de eindstand op 3-0.

Cadzand-Wolfaartsdijk 2-2: De bezoekers hadden meer de bal, maar toch ging de wedstrijd gelijk op. Ook qua kansen deden Cadzand en Wolfaartsdijk niet voor elkaar onder. Diedrik Noordam opende de score voor de bezoekers en Tijmen van der Baan maakte er na de rust 0-2 van. Cadzand kwam door een treffer van Geerten van Dam terug in de wedstrijd. De Zeeuws-Vlamingen toonden nog meer veerkracht, want in blessuretijd zorgde Sebastiaan van Holland voor een terechte puntendeling.

Patrijzen-Colijnsplaatse Boys 5-1: Al in het eerste bedrijf kreeg Patrijzen volop kansen, maar de bal wilde er niet in. Youri Goulooze mikte aan de andere kant de bal wel in het doel. Niet veel later moest ‘Colijn’ met tien man verder na de tweede gele kaart voor Danny de Looff. Patrijzen wisselde aanvallend en ging opende de jacht op doelpunten. Die vielen er in de tweede helft wel. Niels van Prooijen zette de 1-1 op het scorebord en Ramon Weststrate bracht Patrijzen op voorsprong. Niels Paardekooper zorgde ervoor dat de marge op twee treffers verschil kwam. Bij Colijnsplaatse Boys ging het van kwaad tot erger, want ook Steffan de Looff kreeg zijn tweede gele kaart. De thuisploeg kreeg legio kansen. Alleen Van Prooijen (4-1) en Weststrate (5-1) slaagden erin om een doelpunt te maken.

Jong Ambon-MZVC 2-2: De Middelburgse derby was een leuke en faire wedstrijd. In een gelijkopgaande wedstrijd kreeg zowel Jong Ambon als MZVC genoeg kansen om een doelpunt te maken. Het eerste doelpunt viel na de thee en werd gemaakt door Dominic Cépèro. Niet veel later zorgde Jammeh Yakubu voor de gelijkmaker. Patrick Joossens zette MZVC weer op voorsprong, maar aan de andere kant viel toch nog de 2-2. Vanaf de strafschopstip mikte Yakubu de gelijkmaker raak.

Goes-Spui 5-2: De Zeeuws-Vlamingen hadden maar elf spelers en kwamen op voorsprong door een doelpunt van de zestienjarige Collin Kalisvaart. De thuisploeg speelde helemaal niet goed en kwam dankzij Deladier Pereira op 1-1. Atilla Cavus zorgde kort hierna voor de 2-1. Na een vrije trap maakte Sander Stokhof de 2-2. Net voor de pauze bracht Kadar Abdullah Goes weer op voorsprong. Spui kreeg een grote kans op 3-3 en toen was het verzet gebroken. De thuisploeg voetbalde rustig verder en Bajram Barja maakte er 4-2 van. De 5-2 werd nog gemaakt door Abdullah.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschouwers’
    video

    Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschou­wers’

    VLISSINGEN - In de derde divisie zijn de twee Zeeuwse clubs al een maand onderweg, komend weekend gaan ook de overige voetbalclubs van start in de verschillende competities. Genoeg te bespreken dus in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de PZC Voetbal Vodcast, waarbij presentator Juriën Dam in gesprek gaat met sportverslaggevers Barry van der Hooft en Rudy Boogert.