Volledig scherm
HVV‘24-coach Pieter Ongena was na afloop niet te spreken over de arbiter van dienst. © Nicolai Peter

Late penalty voorkomt zege Clinge

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - HVV’24 en Clinge wisten met een gelijkspel de negatieve reeks van nederlagen te doorbreken, maar hielden allebei een slecht gevoel aan het duel over. Clinge zag Victoria’03 in de slotminuten door een makkelijk gegeven strafschop langszij komen (1-1). Pieter Ongena, de Belgische trainer van HVV’24, was furieus nadat hij zich ernstig gediscrimineerd voelde door de scheidsrechter.

HVV’24 speelde in Rijsbergen eveneens met 1-1 gelijk, maar dat interesseerde Ongena nauwelijks. De trainer was laaiend over de arbiter, die volgens Ongena grenzen van fatsoen ver had overschreden. De scheidsrechter deelde dertien gele kaarten en één keer rood uit. ,,Wij hebben donkere spelers in onze ploeg, voor wie ik altijd in de bres zal springen. Ik ben in België inspecteur van politie en vond de houding en instelling van de scheidsrechter naar mij toe op het randje van een strafbaar feit. Hij hoorde natuurlijk aan mijn dialect dat ik niet uit Nederland kom. Hij zei: ‘Wij zijn je liever kwijt dan rijk, ga terug naar waar je vandaan komt‘. Dan is voetbal ondergeschikt. Zo’n houding hoort niet thuis op een voetbalveld. Als ik dat doe, word ik weken geschorst.‘’

Joost Bogaert zette HVV’24 uit een strafschop voor rust op 0-1. In de tweede helft maakte de thuisploeg uit en corner 1-1.

Clinge-Victoria’03 1-1: Beide ploegen hielden elkaar in het eerste half uur in evenwicht. In het laatste kwartier voor rust hadden de gasten het initiatief. Dat leidde tot een paar goede kansen. Doelman Jens Verstraeten hield Clinge in die fase met geweldige reddingen op de been. Na de rust drong een sterk spelend Clinge aan. Sven d’Hooghe was dicht bij de openingstreffer, maar raakte de lat. Een kwartier voor tijd lag d’Hooghe aan de basis van de 1-0. Hij brak op rechts door en zag zijn voorzet door Dion Weemaes binnen gewerkt. Een paar minuten voor tijd benutte Sjoerd Renne voor Victoria’03 een strafschop: 1-1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik
  PREMIUM

  Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik

  GOES - Op het moment dat de naam van Ruud Pennings rond zong bij Goes waren er direct twijfels. Was hij wel de juiste persoon om Rogier Veenstra – die naar ASWH vertrok – op te volgen? De ‘zorgen’ werden geuit richting het bestuur. Toen Jurriaan van Poelje (Baronie) en Jasper de Muijnck (ex-Kozakken Boys) niet haalbaar bleken, werd de Vlissinger alsnog aangesteld. Maar hoewel Goes het hoofdtoernooi van de KNVB-beker haalde (dinsdag 29 oktober volgt het treffen met SC Cambuur), verliep de competitiestart moeizaam. De formatie behaalde vier punten uit acht duels en vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaats in de derde divisie. Dinsdag stapte Pennings op.
 2. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
  PREMIUM

  Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

  BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.