Volledig scherm
Rico de Putter bezorgde Krabbendijke zaterdag een knappe overwinning bij koploper Oostkapelle. © Johan Van Der Heijden

Krabbendijke klopt koploper tijdens kaartenregen

TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - Terneuzense Boys beleefde een prima zaterdag. Zelf won het met 1-2 bij NSVV en door de 0-1-nederlaag van koploper Oostkapelle tegen Krabbendijke heeft de Zeeuws-Vlaamse ploeg nu de minste verliespunten in de tweede klasse E. Oostkapelle leidt nog wel de dans met een voorsprong van vijf punten, maar wel met twee duels meer gespeeld. 

Opvallend waren de ‘kleine uitslagen’, wat mede veroorzaakt werd door de harde wind. Goed voetbal bleek op vele velden niet mogelijk.

Oostkapelle-Krabbendijke 0-1: Oostkapelle miste vier basisspelers, maar mocht dat niet als excuus opvoeren. Krabbendijke-doelman Lorenzo Hoekman hield zijn ploeg een aantal keer op de been. Via Rico de Putter, die scoorde na een goed uitgevoerde counter, kwam Krabbendijke in de 63ste minuut op 0-1. Krabbendijke temporiseerde waar het kon en scheidsrechter Labeur legde het duel na een opstootje aan de zijlijn nog korte tijd stil. Daarna kreeg Krabbendijke nog een penalty, maar Yannic Vernimmen stuitte op doelman Bart van Wuijckhuijse. Labeur deelde maar liefst negen maal geel uit - zes voor Oostkapelle en drie voor Krabbendijke - en rood aan Oostkapelle-trainer Harro Hazelaar.

NSVV-Terneuzense Boys 1-2: De topper tussen de nummers twee en drie werd beslist op details. Terneuzense Boys kwam tien minuten voor rust uit een penalty op 0-1. Wouter Duvekot werd gevloerd en Bart van Fraeijenhove schoot raak vanaf elf meter. NSVV was voor de pauze via Richard Bras éénmaal gevaarlijk. Na een uur verdubbelde Terneuzense Boys de score. Een vrije trap van Bart Hamelink belandde na een scrimmage voor de voeten van Sander Overbeeke, die kon scoren. Bras bracht met een fraaie omhaal NSVV in de 70ste minuut terug in de wedstrijd, maar de slotfase leverde geen hachelijke momenten voor de goals meer op.

SSV’65-Yerseke 1-1: Bij beide ploegen ontbraken nogal wat spelers en dat kwam het spelpeil niet ten goede. De straffe wind stond van doel tot doel over het veld en dat leidde voor rust nauwelijks tot kansen. Yerseke was het dichtst bij, maar een doelpoging van Joël Dekker belandde op de kruising. Het duel leek in 0-0 te gaan eindigen, maar in de slotfase pakte dat alsnog anders uit. Eerst hielp Rowan Amperse in de 83ste minuut SSV’65 aan de 1-0 en een minuut later trok Jari Christiaanse de stand weer in evenwicht.

Serooskerke-MZC’11 2-1: ,,Het was een zwaarbevochten overwinning en we hebben er veel energie in moeten steken’', sprak Seroos-leider Ruud Luteijn. Via Alex Jobse - assist Tiemen Suijk - kwam de thuisploeg al na elf minuten op 1-0. Daarna had Seroos tot aan de rust voetballend iets meer in de mars. Na de pauze had MZC’11 het windvoordeel. In de 77ste minuut maakte Tim de Looze na een lange bal over de verdediging de 1-1. Twee minuten later was de MZC-euforie alweer voorbij, want toen liep Melchior Coolbergen tegen direct rood aan, omdat hij Jobse vloerde. Uit de vrije trap schoot Maikel Simonse de 2-1 binnen.

Bruse Boys-Arnemuiden 2-1: ,,Dit was geen wedstrijd. Het was niet te doen. Niemand verdiende het om te winnen’', vond Bruse Boys-trainer Marco Groeneveld. Al na 28 tellen kwam Arnemuiden via Cores Siwabessy op 0-1. Arnemuiden liet binnen vier minuten een grote kans op de 0-2 onbenut. Daarna ging Bru met de wind op jacht naar de 1-1. Via Domenique van den Berge, die scoorde na een ingooi van Marco Ketting en verlengen van Michel Maaskant, viel die ook. Na de pauze kregen beide teams kansen, voordat Joey dos Santos Galhetas in de 79ste minuut zijn tweede geel kreeg. In de slotfase drukte Bru de overtalsituatie uit in de winnende goal van opnieuw Van den Berge.

DBGC-Nieuwdorp 2-0: De eerste helft ging nog gelijk op, maar na rust was het eigenlijk DBGC dat de klok sloeg. Thijs Tromp zette de ploeg uit Oude Tonge met een ouderwetse klutsgoal op voorsprong. Nieuwdorp moest meer en meer ruimte weg gaan geven, maar kwam via Stefan van de Klooster nog gevaarlijk voor de goal. De aanvaller miste oog in oog met de DBGC-doelman. Tien minuten voor tijd besliste Tromp met een fraaie actie, hij omspeelde drie Nieuwdorp-spelers en vond een gaatje om te scoren, het rustig en sportief verlopen duel.

FC Axel-Tholense Boys 2-3: Een knappe overwinning van Tholense Boys in een duel dat veel weg had van een loterij. Youri Boudou maakte na dertien minuten de 0-1. Zijn ploeg bivakkeerde voornamelijk op de Axelse helft, maar toch kwam FC Axel via Ibrahim Eryuruk - die een bal gedragen door de wind in de verste hoek zag verdwijnen - langszij. Op aangeven van Ivo Verstraeten bezorgde Urmelon Martis na rust in de 63ste minuut FC Axel de 2-1-voorsprong, maar die hield geen stand. Lennard Marsman tekende voor de 2-2 en uit een vrije trap schoot Roel de Nijs ‘de Boys’ naar de belangrijke uitzege.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement