Volledig scherm
Stijn Olde Klieverik, hier op archiefbeeld, werd zondag matchwinnaar voor Sluis. © Mark Neelemans

Koploper Sluis stelt na rust orde op zaken

VIJFDE KLASSE AVLISSINGEN - Sluis, de koploper van de vijfde klasse A, maakte zondag geen fout tegen middenmoter NVS. Hoofdplaat rekende na rust eenvoudig af met Schoondijke. Vivoo maakte zijn favorietenrol waar tegen Graauw. Tot slot won Aardenburg nipt van hekkensluiter FC Moerstraten door een merkwaardige treffer.

Sluis-NVS 2-1: Enkele minuten voor rust kregen de gastheren een domper te verwerken. Uit een strafschop kwam NVS uit Nieuw-Vossemeer op voorsprong: 0-1. Na de pauze stelde Sluis al gauw orde op zaken. In de 52ste minuut bracht Michael Boudra zijn ploeg langszij: 1-1. Vrijwel meteen na de aftrap zette aanvoerder Stijn Olde Klieverik zelfs de 2-1 op het scorebord. Daar bleef het bij op sportpark 't Oostpoortpark. Een zwaarbevochten zege voor de ploeg van Danny Pols en Patrick Caniere. Volgende week speelt Sluis wederom thuis. Dan is SDO'63 de opponent.

Hoofdplaat-Schoondijke: In het eerste bedrijf waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Toch kwam de thuisploeg in de 35ste minuut op voorsprong via Marvin Cornelis. Na de hervatting kopte Wouter Ghijs al snel de 2-0 op het scorebord. In de 50ste minuut zorgde opnieuw Cornelis voor 3-0, door een vrije trap tegen de touwen te knallen. Een kwartier voor tijd deed Noureddine Zaha iets terug namens de bezoekers (3-1), maar een minuut later bepaalde Ghijs de eindstand op 4-1 door te scoren na een rush. In de tweede helft maakte Hoofdplaat zijn favorietenrol dus meer dan waar.

Graauw-Vivoo: Joost van der Walle opende na achttien minuten spelen de score voor Graauw: 1-0. Hij was het eindstation van een uitgespeelde aanval. Op slag van rust bracht Bas van der Heijden de bezoekers langszij: 1-1. Twee minuten na de pauze werd het zelfs 1-2 door wederom Van der Heijden. In de 60ste minuut scoorde Van der Walle op gelukkige wijze de gelijkmaker met zijn rug: 2-2. Twee minuten later moest de thuisploeg echter weer een tegentreffer incasseren. Van der Heijden completeerde zijn hattrick: 2-3. Vanaf dat moment nam Vivoo de overhand. Via Emiel van de Beek werd het nog 2-4.

Aardenburg-FC Moerstraten 1-0: Een rommelige en matige wedstrijd, waarin de thuisploeg aan het langste eind trok. Voetballend was het bepaald niet hoogstaand, de enige goal van de wedstrijd was dat wel. Aardenburg-middenvelder Rowan Ritico zag in de slotfase zijn hoekschop in één keer het vijandelijke doel in waaien. De Brabantse hekkensluiter was vervolgens niet meer bij machte iets te forceren. Aardenburg pakte zo drie belangrijke punten om uit de onderste regionen weg te geraken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement