Volledig scherm
Patrijzen (oranje) speelt komend seizoen in de derde klasse. © Marcelle Davidse

Knallend afscheid Stéphane Cépèro bij Patrijzen

NACOMPETITIE 3E/4E KLASSEKAPELLE - Trainer Stéphane Cépèro heeft met een knaller afscheid genomen bij Patrijzen. In de finale van de nacompetitie om een plek in de derde klasse - tegen Vrederust - won zijn ploeg met liefst 7-0, waardoor promotie veilig werd gesteld.

Cépèro was na afloop niet direct beschikbaar voor commentaar. ,,Het is nogal feest hier’’, liet de scheidend trainer, meteen ook een trotse trainer, weten. Zijn ploeg had Vrederust even daarvoor helemaal aan puin gespeeld. Bij rust was het al 4-0 en vier minuten na de pauze deelde Patrijzen de genadeklap uit met de 5-0. Het werd uiteindelijk 7-0.

De oefenmeester kon zijn geluk niet op. ,,Het was een hele mooie wedstrijd’’, blikte Cépèro, nadat hij het feestgedruis even achter zich had gelaten, terug. ,,De eerste kans was voor Vrederust, die ging er niet in. En bijna meteen daarna, in de vierde minuut, maakten wij wél de 1-0.’’ Die openingsgoal kwam op naam van Niels Paardekoper. 

Via Sven Rentmeester en twee keer Angelo Jansen werd de ruststand op 4-0 gebracht. Niels van Prooije, nogmaals Rentmeester en Ramon Weststrate maakten er uiteindelijk 7-0 van. ,,Heel erg verdiend’’, vond de Patrijzen-trainer. ,,Vrederust is een goede ploeg, hoor. Ik heb wat filmpjes van ze gezien en wat navraag gedaan. Maar wij hebben het vandaag heel goed uitgevoerd.’’

,,We wisten dat er in de omschakeling kansen lagen’’, vervolgde de oefenmeester. ,,We hadden dus zoiets van: geef hen maar de bal. Dat heeft heel goed uitgepakt. Ik denk dat we een stuk of vijf doelpunten vanuit de omschakeling hebben gemaakt.’’ En zo werd zijn afscheidsduel er dus één om niet te vergeten. Wat Cépèro nu gaat doen? ,,Lekker even een jaartje niets. Ik ben tien jaar achter elkaar trainer geweest en kan nu weer eens voetbal gaan kijken waar ik dat wil.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Overwinning Hoek kost toch nog heel veel kracht
  DERDE DIVISIE/VIDEO

  Overwin­ning Hoek kost toch nog heel veel kracht

  RIJSSEN – Toen Roycel James na 51 minuten uit een vrije trap de 0-3 binnenschoot, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hoek. De ploeg van Lieven Gevaert leek Excelsior’31 eenvoudig over de knie te leggen, maar kwam uiteindelijk nog bedrogen uit. De thuisploeg kwam terug tot 2-3 en was na de rode kaart voor Michel Gerritsen Mulkes zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet, dankzij een fantastische reflex van doelman Jordi de Jonghe.
 2. Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper
  video / TWEEDE KLASSE E

  Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper

  VLISSINGEN - Halverwege leek Yerseke met een 2-0-voorsprong nog op weg naar een stunt tegen koploper Nieuwenhoorn, maar de bezoekers zorgden er met drie goals na rust voor dat Yerseke toch met lege handen achter bleef. Oostkapelle/Domburg sloot de Walcherse derby met Arnemuiden (3-2) winnend af en Bruse Boys pakte drie punten in ‘s-Heer Arendskerke. MZC’11 won thuis met 2-1 van DBGC, waardoor de Zierikzeese ploeg oprukte naar de derde plaats op de ranglijst.