Volledig scherm
Valentijn van Keulen, hier op archiefbeeld, maakte zaterdag de belangrijke gelijkmaker namens Kloetinge. © Ron Quinten

Kloetinge wint ook in het andere bekertoernooi, Zeegers maakt er vijf

DISTRICTSBEKERVLISSINGEN - Nadat Kloetinge in het landelijke bekertoernooi al van derdedivisionist FC Lienden had gewonnen, was de ploeg van trainer Marcel Lourens zaterdag in de districtsbeker met 1-3 te sterk voor zondag-tweedeklasser Cluzona. Douwe Zeegers liet zich gelden bij zijn officiële debuut voor Terneuzense Boys. Hij scoorde liefst vijf keer.

Groep 1-038. De Meeuwen-Sparta amateurs 3-1: Voorafgaand aan het duel werd, onder meer door het zingen van ‘you’ll never walk alone’ en woorden van voorzitter Piet Lampert, stilgestaan bij het overlijden van De Meeuwen-coryfee Kees Roelse. De wedstrijd was negen minuten oud toen Delano Langezaal de thuisploeg op een uitstekend bespeelbaar veld op 1-0 zette. De Sparta amateurs kwamen via Damien Serrano na twintig minuten op 1-1. In de 61ste minuut nam De Meeuwen door een fraaie lob van Menno de Nooijer opnieuw de leiding. Via Langezaal, die bij de 2-1 de assist verzorgde, werd het in de 88ste minuut ook nog 3-1.

Groep 1-042. Serooskerke-Spartaan’20 1-7: Serooskerke kreeg tegen de Rotterdamse eersteklasser wel de nodige kansen, maar onder meer paal en lat stonden meer treffers in de weg. Zelfs speelde Serooskerke slordig en miste het achterin wat zekerheid. Bij rust leidde de club uit Rotterdam Zuid door goals van Melvai Krolis (0-1) Talib Azaouila (2x) al met 0-3. Xavier Akinrinbola en Nathan Bernardina maakten er 0-5 van waarna Aron Wattel de Serooskerkse eer redde. Via Bernardina en Tayfun Caraca liep Spartaan’20 daarna nog verder uit.

Groep 1-043. Oostkapelle/Domburg-Brielle 2-4: Het duel werd in Brielle afgewerkt omdat de velden op Walcherse bodem afgekeurd waren. Pepijn Struijck zette de fusieploeg op 1-0. Brielle kreeg veel kansen maar Oostkapelle/Domburg kwam na rust uit een counter via Levi Mombarg zelfs op 2-0. Bij beide treffers verzorgde Bas van der Wel de assist. Brielle kwam in de 75ste via Luke Corver op 2-1 en de eersteklasser gaf vol gas. Oostkapelle/Domburg moest toezien hoe de ploeg door goals van Martijn Roelofs, Marcel van den Berg en Alex van Dommelen de overwinning naar zich toe trok.

Groep 1-046. Bruse Boys-Wieldrecht 0-4: Bij de ploeg van de nieuwe trainer Carlos de Jonge moeten de nodige puntjes nog op de i gezet worden. Optisch had Bru een veldoverwicht, maar de tegenstander uit Dordrecht liet dat ook toe en gokte slim op de counter. In de 25ste minuut kreeg Wieldrecht een gemakkelijk gegeven strafschop waaruit Michiel de Groot de 0-1 scoorde. De Groot tekende vijf minuten voor rust ook voor de 0-2. In de tweede helft scoorde Wieldrecht nog twee keer. Eerst was het Aron de Keijzer die er 0-3 van maakte en in de eindfase zorgde Chakib Lechheb voor de 0-4.

Groep 1-047. Beek Vooruit-Yerseke 3-2: ,,Wij waren optisch veel beter, maar twee counters kostten ons hier de kop’', liet Yerseke-trainer Alexander van Keulen weten. Niels Nagelkerke zette Beek Vooruit op 1-0, maar door treffers van Remco van Tiggele en Guus de Leeuw leidde Yerseke bij rust met 1-2. Van Keulen: ,,Wij hadden het voor rust al af moeten maken want we kregen nog een paar goede kansen.’' Na rust ging het fout voor Yerseke. Zelf raakte de ploeg via De Leeuw nog de paal, maar counters van Joep Bulkmans en Joost Schalk bezorgden Yerseke de bekernederlaag.

Groep 1-049. Dosko-’s-Heer Arendskerke 2-2: ,, Een prima resultaat. Wij startten hier niet als favoriet’', aldus Arendskerke-trainer Kees Westerweele. Na achttien minuten keek zijn ploeg door goals van Bart Dietvorst (kopbal uit een corner) en een door Marouan Moukouh benutte strafschop al met 2-0. De zondag eersteklasser uit Bergen op Zoom kreeg in de 55ste minuut de 2-1 van Michel Harinck - na een pass van Jasper Westplate - om de oren. Na een rode kaart voor Dosko-speler Lotfi Salhi in de 77ste minuut kwamen de Zeeuwen via Dennis Goedegebure, na een prima actie van Justin le Conté, aan de 2-2.

Cluzona-Kloetinge 1-3: De eersteklasser, die een week eerder in de eerste kwalificatieronde van het KNVB-bekertoernooi nog van derdedivisionist FC Lienden won, kwam goed weg in Wouw. Kloetinge kende een goede start, maar kansen leverde dat niet op. Cluzona kwam na een solo van Jeroen Hack op 1-0 en kreeg daarna twee riante mogelijkheden op de 2-0. Ook na de pauze was het eerst Cluzona dat de kansen kreeg. Kloetinge-speler Jeremy Hubregtse miste nog wel een strafschop voordat zijn ploeg de score liet kantelen. Aan de 1-1 van Valentijn van Keulen ging een discutabel moment vooraf waarbij Kloetinge doorspeelde terwijl een aantal Cluzona spelers bleven staan wegens een blessure van een Kloetinge speler. Door goals van Jeroen de Jonge en Luuk van Vossen stelde Kloetinge in de slotfase de zege veilig.

Groep 1-051. Arnemuiden-Unitas’30 1-3: De eersteklasser uit Etten-Leur boekte over het geheel gezien een verdiende overwinning. Danny Louwe bezorgde Unitas’30 met een rake vrije trap de 0-1 voorsprong. Een zwabberschot van Joey dos Santos leverde Arnemuiden daarna de 1-1 en tevens de ruststand op. In de tweede helft kregen de bezoekers een strafschop en opnieuw was het Louwe die scoorde. Arnemuiden kreeg daarna nog wel een kans op 2-2, maar die werd niet benut. Vlak voor tijd gooide Roman Witting het duel met de 1-3 op slot.

Groep 1-050. Terneuzense Boys-Walcheren 7-2: De thuisploeg legde voor rust de basis voor de ruime bekerzege. De grote man aan de kant van Terneuzense Boys was Douwe Zeegers. Hij kwam afgelopen zomer over van derdedivisionist Hoek en bewees zaterdag meteen zijn waarde met vijf doelpunten. De eerste twee goals nam Bart van Fraeijenhove voor zijn rekening. Jay Cosijn (6-1) deed iets terug namens Walcheren en een eigen doelpunt van Thiemo Moes bepaalde de eindstand op 7-2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement