Kloetinge vermorzelt concurrent en is weer koploper

EERSTE KLASSE C/VIDEOKLOETINGE – In de eerste klasse C heeft Kloetinge de koppositie teruggepakt. De ploeg van trainer Marcel Lourens, tot zaterdag tweede, was in eigen huis veel te sterk voor het nog foutloze Nieuw-Lekkerland: 4-0.

Na het nodige vuurwerk bij de supporters was Kloetinge al snel gevaarlijk. Maar het kreeg ook al gauw een strafschop tegen, veroorzaakt door doelman Mitchell Braafhart. De goalie maakte een duwfout, die hij snel daarna alweer goedmaakte. Hij stopte namelijk de penalty van Nieuw-Lekkerland-speler Niels Brekelmans.

Meteen na de strafschop liet Kloetinge zich weer zien. Ronaldo Meijer probeerde het, maar zijn schot ging net over. Daan Esser kwam daarna in scoringspositie, maar raakte de bal niet lekker. Omdat Kloetinge de kansen niet in goals kon omzetten en Nieuw-Lekkerland de grootste mogelijkheid niet verzilverde, stond het 0-0 bij rust.

Na de pauze werd er wel gescoord. Meermaals zelfs. Meijer stuurde Xander van der Poel weg en hij zette Kloetinge op voorsprong. Enkele minuten later werd het zelfs 2-0 en dat mocht Nieuw-Lekkerland-keeper Jesper Jarmans zich aanrekenen. De goalie maaide finaal langs de bal, die vervolgens over de doellijn rolde. Remco van der Burgh kreeg hem achter zijn naam als eigen doelpunt.

Daarna was Kloetinge los en werd de topper overtuigend over de streep getrokken. Invaller Jeremy Hubregtse bediende in de 72ste minuut een andere invaller, Luuk van Vossen. Die faalde niet en maakte er 3-0 van. Twee minuten later werd het recept van de 1-0 weer uit de kast getrokken: assist Meijer, goal Van der Poel.

Zo is Kloetinge terug aan kop in de eerste klasse C. De ploeg is na zes wedstrijden nog altijd ongeslagen. Vijf keer werd er gewonnen en één duel werd gelijkgespeeld. De oogst: zestien punten. Nieuw-Lekkerland staat nu tweede met vijftien punten. Die ploeg had tot het bezoek aan het Wesselopark alle wedstrijden nog gewonnen.

Volledig scherm
Kloetinge won zaterdag met 4-0 van Nieuw-Lekkerland. © Ernesta Verburg