Jeremy Hubregtse (met bal) op archiefbeeld.
Volledig scherm
Jeremy Hubregtse (met bal) op archiefbeeld. © Joep Zoeteweij

Kloetinge poetst bekernederlaag weg en doet uitstekende zaken

EERSTE KLASSE C/VIDEODORDRECHT - Enkele dagen na de bekeruitschakeling bij hoofdklasser Baronie (2-1) deed koploper Kloetinge uitstekende zaken in de eerste klasse C. Het won zaterdag met 0-1 bij Oranje Wit en liep daardoor uit op alle concurrenten.

De drie achtervolgers van Kloetinge - LRC, Sliedrecht en Nieuw-Lekkerland - lieten zaterdag allemaal punten liggen. De Zeeuwen zelf, die een halfuur later begonnen waren (15.00 uur) wisten daardoor tijdens de wedstrijd al dat zij goede zaken konden doen in de strijd om de titel.

Op het moment dat het goede nieuws bij Kloetinge binnenkwam, ging de ploeg al aan de leiding. Na een halfuur had Jeremy Hubregtse er 0-1 van gemaakt voor de Zeeuwen. Na negentig minuten bleek dat doelpunt goud waard voor de groen-witten.

Door de overwinning heeft Kloetinge nu een voorsprong van zeven punten op nummer twee LRC Leerdam. Nummer drie Sliedrecht staat zelfs al op negen punten en nummer vier Nieuw-Lekkerland, dat een wedstrijd minder op de teller heeft, kijkt tegen een marge van twaalf punten aan.

Met de overwinning reikte Kloetinge provinciegenoot Terneuzense Boys ook nog de helpende hand toe. Die ploeg verliet de laatste plaats, omdat Oranje Wit geen punten pakte en er zelf met 0-2 werd gewonnen bij WNC.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’