Volledig scherm
Ramon Janson maakte zaterdag een zuivere hattrick namens Kloetinge © Ron Quinten

Kloetinge pakt periodetitel ondanks slechte tweede helft

EERSTE KLASSE BRIDDERKERK – Kloetinge heeft zich zaterdag verzekerd van de tweede-periodetitel in de eerste klasse B. De ploeg won met 3-5 bij RVVH – na een 0-4-voorsprong bij rust – en dat was voldoende, omdat concurrent Rijsoord met 3-0 onderuit ging bij Honselersdijk.

Al na tien minuten was het raak voor Kloetinge. Xander van der Poel bediende Ramon Janson met een prima steekpass. Laatstgenoemde kwam daardoor vrij voor de keeper en faalde niet: 0-1. Daarmee waren de doelpunten nog niet op voor Janson. In de zeventiende minuut maakte hij de 0-2 en in de 38ste minuut completeerde hij zijn hattrick: 3-0.

Op dat moment keek Rijsoord, dat in de stand van de tweede periode twee punten meer had dan Kloetinge, tegen een achterstand aan. De Zeeuwen wisten dus dat zij dan bij een zege periodekampioen zouden zijn. Daarom deed de ploeg van trainer Marcel Lourens voor rust nóg een duit in het zakje. Van der Poel, aangever bij de 0-1, bepaalde de ruststand op 0-4.

Na de pauze was het echter de thuisploeg die beter uit de kleedkamer kwam. Brandon Könemann deed in de derde minuut na rust al iets terug namens RVVH: 1-4. Kloetinge had niet meer de grip die het voor rust wel had en kreeg in de 63ste minuut zelfs een tweede tegentreffer. Gino Boers verkleinde de marge weer tot twee goals namens de Ridderkerkers.

In gevaar

Kloetinge maakte het zichzelf op die manier erg lastig en zag de ruime voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zelfs de periodetitel, die bij rust al zo goed als binnen leek, begon in gevaar te komen. Helemaal toen Jesse Eggers in de 68ste minuut uit een corner de 3-4 binnen kopte. Want alleen een zege zou voor Kloetinge genoeg zijn om koploper Rijsoord te passeren.

Pas drie minuten voor tijd leek aan alle onzekerheid een einde te komen, dankzij invaller Guus de Leeuw én de grensrechter. Er was wat onduidelijkheid over een inzet van de Kloetinge-aanvaller: wel of geen goal? De assistent-scheidsrechter gaf echter aan dat de bal over de doellijn was geweest, waardoor de zege – en daarmee de periodetitel – binnen was voor de Zeeuwen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement