Kloetinge laat kans op koppositie liggen en zakt naar plek drie

Volledig scherm
Kloetinge (groen-wit) ging zaterdag onderuit bij Forum Sport en liet dure punten liggen. © Marcelle Davidse

Na 24 minuten keek de ploeg van trainer Marcel Lourens voor het eerst tegen een achterstand aan. Mike de Graaf kopte een corner binnen, waardoor Kloetinge in de achtervolging moest. En die achtervolging leverde de Zeeuwen voor rust nog de gelijkmaker op. Na een corner kwam de bal aan de linkerkant van het veld terecht, bij Xander van der Poel. Hij bediende Daan Esser, die de 1-1 achter de doelman kopte.

Kort na rust kwam Forum Sport met tien man te staan. Gino Lauwers kreeg zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Dat weerhield de thuisploeg er echter niet van om opnieuw op voorsprong te komen. Het recept was hetzelfde als bij de openingstreffer: De Graaf maakte uit een hoekschop zijn tweede van de middag. Kloetinge had op dat moment nog weinig tot niets laten zien in de tweede helft en moest in het laatste halfuur aan de bak om een nederlaag te voorkomen.

Hattrick

Maar het was Forum Sport dat opnieuw toesloeg, wéér via De Graaf. De Voorburgers kwamen eruit via een counter, die uiteindelijk een strafschop opleverde. De Graaf ging achter de bal staan, bleef koelbloedig en completeerde zijn hattrick. Alleen een stunt kon Kloetinge daardoor nog redden, maar dat zat er niet in voor Lourens en zijn ploeg.

Daarmee liet Kloetinge dure punten liggen, want koploper Rijsoord liep op bezoek bij Die Haghe tegen een nederlaag aan, waardoor Kloetinge bij een zege de eerste plaats over had genomen. Door de nederlaag zakt de ploeg echter naar de derde plaats. SHO won namelijk wel - met moeite van degradatiekandidaat RVVH - en gaat nu aan de leiding. Rijsoord zakte naar plek twee. De achterstand van Kloetinge op de nieuwe koploper bedraagt drie punten, Rijsoord heeft twee punten meer dan de Zeeuwen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement