Volledig scherm
Roy Mulder (links, op archiefbeeld) maakte de enige Kloetinge-goal. © Johan Van Der Heijden

Kloetinge laat dure punten liggen

NIEUW-LEKkERLAND – Kloetinge heeft in de eerste klasse B van het zaterdagvoetbal een dure nederlaag geleden. Bij Nieuw-Lekkerland werd het 2-1, terwijl de ploeg van trainer Marcel Lourens de tweede plaats over had kunnen nemen.

Voor rust gebeurde er weinig in Nieuw-Lekkerland. Pas in de tweede helft werd de score geopend. Okan Arslan bracht de thuisploeg na 57 minuten op 1-1. Maar Kloetinge liet het er niet bij zitten en maakte een minuut later alweer gelijk. Roy Mulder schoot de bezoekers weer naar Nieuw-Lekkerland: 1-1.

Dertien minuten voor tijd veroorzaakte Jaap Esser een strafschop en moest hij het veld verlaten. De verdediger van Kloetinge kreeg zijn tweede gele kaart. Niels Brekelmans nam plaats achter de bal namens Nieuw-Lekkerland. Vanaf elf meter faalde hij niet, waardoor hij de thuisploeg opnieuw aan de leiding bracht: 2-1.

Bij die stand bleef het. Later bleek de nederlaag duurder dan slechts drie punten. Omdat nummer twee Brielle met 2-1 verloor van Deltasport, liet Kloetinge (dat derde staat met een punt minder) dé kans om de tweede plaats over te nemen liggen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijkste
    PREMIUM

    Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijk­ste

    TERNEUZEN - Tijdens de laatste training voor het duel met ONS Sneek, grijpt Jonathan Constansia donderdagavond ineens naar zijn gezicht. In een duel met Daniel Akindayini is hij geraakt door de arm van de Engelse spits, precies op zijn oog. ,,Ik was even een deel van mijn zicht kwijt’’, zegt de middenvelder tegen fysiotherapeut Ruben Deij. Zijn trainer, Hugo Vandenheede, komt polshoogte nemen. Je ziet de trainer denken: als ‘Jona’ tegen Sneek maar kan spelen. ,,Al kan ik maar door één oog wat zien; ik speel gewoon’’, is Constansia stellig.