Volledig scherm
Doelpuntenmaker Demy Kole in actie tegen Cluzona. © Ron Quinten

Kloetinge doet wat SSV'65 niet lukt

VLISSINGEN – SSV’65 kreeg zaterdagmiddag in Bergen op Zoom een lesje in effectiviteit. De formatie uit Goes kreeg voldoende mogelijkheden, maar Dosko was simpelweg slagvaardiger voor het doel. In dezelfde poule kwam Kloetinge wel tot een zege.

Poule 1-45. Tholense Boys-Beek Vooruit 3-1: Vorige week startte de thuisploeg het bekeravontuur met een enorme oorwassing (6-1) bij Oranje Wit. Zaterdagmiddag herpakte de ploeg van trainer Erwin de Nijs zich. De ruststand was 1-0 door een treffer van Joost Wesdorp. Hij ving een afvallende bal op en schoot deze keurig in de verre hoek. Drie minuten na de hervatting verdubbelde Matthijs van Stee de marge op aangeven van Koen Nieuwkoop. In de 59ste minuut kregen de bezoekers een strafschop, die werd verzilverd: 2-1. Nieuwkoop zorgde kort daarna met een prachtige lob voor het slotakkoord: 3-1. De aanvaller bewees zichzelf én zijn ploeg dus een uitstekende dienst.

Poule 1-46. Moerse Boys-Nieuwdorp 5-1: Na elf minuten spelen zette Martijn de Goffau na een slalom de 0-1 op het scorebord. In de 26ste minuut trok Pim Goossens de stand gelijk: 1-1. Voor de rust werd het ook nog 2-1, via Daan van den Broek. Na de pauze leek Nieuwdorp op gelijke hoogte te komen, maar Cahit Arslanlar werd teruggefloten. ,,Martijn de Goffau gaf een duw, waardoor de scheids voor een overtreding floot’’, had aanvoerder Teun Rentmeester geconstateerd. De eersteklasser uit Zundert liep uiteindelijk uit naar 5-1. ,,Nu kom je dingen tegen die ze gelijk afstraffen’’, doelde Rentmeester op de loodzware bekerpoule. ,,Dat maakt je scherp voor de competitie.’’

Poule 1-47. Dosko-SSV’65 3-1: De start van zaterdag-tweedeklasser SSV’65 was goed. Na zeventien minuten spelen zette Antonio Novak de 1-0 op het scorebord. De 20-jarige vleugelaanvaller werd de diepte ingestuurd en maakte één-op-één met de Brabantse goalie geen fout. In de 26ste minuut trokken de bezoekers de stand gelijk: 1-1. Een kwartier voor het einde werd het 2-1 en kort voor tijd zelfs 3-1. ,,We hebben evenveel gecreëerd’’, analyseerde middenvelder Claude de Smit na afloop. ,,Maar zij benutten de kansen en wij niet.’’ Een wijze les voor het keurkorps van Carlos de Jonge.

Kloetinge-Cluzona 1-0: Demy Kole was de gevierde man bij Kloetinge. Al in de negende minuut opende hij de score. Zijn ploeg veroverde de bal en via Guus de Leeuw kwam deze bij Kole terecht. De spits schoot uitstekend binnen en bezorgde de formatie van trainer Marcel Lourens een snelle voorsprong. Dit was echter niet de opmaat voor een doelpuntrijke middag. Hoewel beide ploegen kansen kregen, bleek de snelle goal van Kole goud waard. Het bleef bij 1-0 in Kloetinge.

Poule 2-47. SDO’63-Spui 2-0: Wegens een onbespeelbaar veld in Lamswaarde, werd het treffen tussen zondag-vijfdeklasser SDO’63 en zaterdag-vierdeklasser Spui achttien kilometer verderop afgewerkt, in Spui dus. Voor SDO’63 maakte deze wijziging niks uit. De ploeg van oefenmeester Danny Magito, die deze zomer overkwam van Oostburg, won met 2-0. Ruud van Driessche was verantwoordelijk voor beide treffers. De 2-0 scoorde hij uit een vrije trap. ,,Die mannen waren echt heel slecht’’, lachte de matchwinnaar na afloop. 

Poule 2-59. Oostburg-Cadzand: Wie in de rust naar huis ging en thuis de eindstand bekeek op internet, zal zijn wenkbrauwen hebben gefronsd. Alle goals vielen namelijk na de hervatting. In de 48ste minuut zette Jochem van de Meulen Oostburg op voorsprong: 1-0. Drie minuten later was hij opnieuw de gevierde man: 2-0. Kort voor tijd complementeerde Van de Meulen zijn hattrick: 3-0. Het slotakkoord was voor Arjen Versluys, die in blessuretijd geen fout maakte oog in oog met de Cadzand-doelman: 4-0. Een klinkende zege voor de ploeg van David Almekinders Jr.

Poule 2-70. WHS-Lepelstraatse Boys 0-0: De gastheren waren vanaf het eerste fluitsignaal dominant. ,,We hebben in de eerste helft vijf, zes kansen gehad’’, sprak WHS-trainer Leon de Witte na afloop. In het tweede bedrijf kreeg de Thoolse formatie ook genoeg kansen, maar gescoord werd er niet aan de Bierensstraat. ,,Als je niet scoort, verdien je het niet om te winnen’’, aldus De Witte. In de eerste helft leek WHS op voorsprong te komen via Gijs den Ouden, maar zijn schot had via de onderkant van de lat de doellijn niet gepasseerd, volgens de arbiter. ,,Hoe langer het 0-0 blijft, des te meer geloof krijgt de tegenstander’’, zei De Witte. ,,Dan word je ongedurig.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement