Volledig scherm
Wessel In de Weij scoorde twee keer voor Rillandia. Het was niet voldoende voor een driepunter tegen Apollo'69. © Frans van Pagee

Kevin Uijl matchwinnaar voor SPS in topper tegen Kruiningen

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - De topper in de vierde klasse B tussen Kruiningen en SPS leek op 0-0 uit te draaien, maar de bezoekers namen toch de drie punten mee naar Poortvliet. Met dank aan Kevin Uijl.

Apollo’69 en Rillandia speelden met 3-3 gelijk en Smerdiek won met 3-2 van Wolfaartsdijk. Hansweertse Boys versloeg DwO'15 met 3-1 en Waarde boekte een makkelijke 4-0 overwinning op Stavenisse. Wemeldinge won net met 2-3 van Hoedekenskerke/Kwadendamme.

Kruiningen-SPS 0-1: Zowel Kruiningen als SPS hadden hun eerste twee wedstrijden gewonnen. Het eerste half uur ging gelijk op en beide ploegen kregen wat kansjes. Er was een periode dat Kruiningen gevaarlijk was en er was een periode dat SPS gevaarlijk was. De betere kansen waren uiteindelijk toch voor de bezoekers. Lang leek het erop dat de wedstrijd in 0-0 zou eindigen. Maar een speler van Kruiningen maakte een overtreding en SPS kreeg een minuut voor tijd een strafschop. Kevin Uijl bleef koel en schoot raak.

Apollo'69-Rillandia 3-3: In het eerste bedrijf kreeg Rillandia de mogelijkheden en die benutte de ploeg van Edwin in de Weij ook. Wessel in de Weij maakte de 0-1 en Thomas Weening verdubbelde de stand naar 0-2. Tien minuten voor rust verkleinde Timo Copal de achterstand. In de Weij tilde het verschil net voor rust weer naar twee treffers. Apollo'69 speelde alles-of-niets na rust en Rillandia kwam er niet meer aan te pas. Duncan de Haas bracht de spanning terug en een kwartier voor tijd werd de veerkracht van Apollo'69 beloond met de 3-3 gelijkmaker van David Tolhoek.

Smerdiek-Wolfaartsdijk 3-2: De eerste 45 minuten verliepen relatief gemakkelijk voor de ploeg uit Sint-Maartensdijk. Al na twee minuten opende Dennis Moerland de score voor Smerdiek. Uit het niets kwam Wolfaartsdijk terug in de wedstrijd. Een foute pass werd onderschept en Mitchel Claessens trok de stand weer in evenwicht. Moerland mikte zijn tweede treffer van de middag raak en via Julien Vermeulen liep Smerdiek nog verder weg. Jelmer van der Baan bracht Wolfaartsdijk weer terug in de race en de thuisploeg liet nog genoeg kansen op de 4-2 liggen.

Hansweertse Boys-DwO'15 3-1: Na een aftastend begin in een eerste helft waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren raakte Kai Dekkers voor de bezoekers de paal. Rik Witkam maakte niet veel later de 0-1. Verder speelde DwO'15 een slordige wedstrijd. En dat werd hard afgestraft door Brandon Cuppers die meteen na de 0-1 voor de gelijkmaker zorgde. Een minuut voor rust schoot Steven Fitsch met een bekeken stiftbal de 2-1 op het scorebord. In het tweede bedrijf werd de bal door Hansweertse Boys onderschept en Fitsch schoot de 3-1 raak.

Hoedekenskerke/Kwadendamme-Wemeldinge 2-3: De ploeg van Karl Vergouwen speelde goed en Maarten Pilon maakte er 0-1 van. Op slag van rust kreeg Barrie Vleugel de bal en zorgde voor een comfortabele 0-2 ruststand. Na de pauze prikte Maurick Steenhard de derde Wemeldingse treffer in het doel. De bezoekers hielpen Hoedekenskerke/Kwadendamme in het zadel en Jesse Kaptein verkleinde de achterstand. Wemeldinge stond verder niet echt onder druk, maar Kaptein schoot nog wel een vrije trap van grote afstand raak.

Waarde-Stavenisse 4-0: De bezoekers verdedigden en Waarde was vooral op de helft van Stavenisse te vinden. Voor de thee speelde de equipe van Bram Kot de bezoekers uit elkaar en kreeg het veel kansen. Stefan Dijl opende de score en Alfred Szilamer-Biro verdubbelde de tussenstand naar 2-0. Voor de rust maakte Maurice Harthoorn ook nog de 3-0. Ook na de pauze kreeg Waarde veel kansen, maar het vizier stond niet meer op scherp. Alleen Laszlo Botton scoorde nog.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement