Volledig scherm
Vogelwaarde-coach Marc de Kunder. © Willem Mieras

Kenneth Dankaert laat Steen ontploffen met late goal

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - Door een late goal van Kenneth Dankaert won Steen de topper bij Oostburg in de vierde klasse van het zondagvoetbal. De 2-1-overwinning hield Steen aan de leiding, voor Hontenisse (2-0-zege op Odio) en Breskens (1-0-zege op IJzendijke). Oostburg zit voorlopig in de wachtkamer. RIA W. en Hulsterloo wonnen onderin de ranglijst.

Hontenisse-Odio 2-0: Het waren de vrije trappen van Michel Colpaart die de nummer twee van de vierde klasse A zondag de zege bezorgden. Voor rust knalde de aanvoerder van Hontenisse er al eentje in de kruising en na de pauze deed hij dat nog eens dunnetjes over. De drie punten waren daarmee binnen, tot tevredenheid van Marco van Vlierberghe. ,,Maar’’, zei de trainer. ,,We hebben nagelaten onszelf nog meer te belonen. We hadden de kansen om nog meer te scoren, maar die hebben we laten liggen.’’ In de problemen kwam Hontenisse niet. ,,Het bleef wel spannend tot de 2-0, maar we hadden Odio goed onder druk.’’

Oostburg-Steen 1-2: Pas in de slotseconden sleepte de koploper de zege over de streep. Kenneth Dankaert maakte de winnende treffer en bezorgde Steen de achtste zege op rij. Overigens viel niet alleen de derde treffer pas laat in Oostburg. Ook de andere twee goals kwamen in de slotfase tot stand. In de 72ste minuut brak Michael van Mol de ban. Hij hielp Steen aan de voorsprong. Maar Oostburg, dat vierde stond en de titel nog niet had opgegeven, knokte zich terug. Via Melvin Fenijn werd het drie minuten na de 0-1 alweer 1-1. Daar leek het bij te blijven, maar Dankaert dacht daar dus anders over.

Breskens-IJzendijke 1-0: Kort na rust kreeg IJzendijke dé kans om de score te openen. Bas Casteleijn schoot een voorzet echter over. Een paar minuten later ontstond er aan de andere kant een vrijwel identieke situatie. Edwin Brand bracht met één van zijn befaamde voorzetten Jan van den Broecke in stelling en die schoot wel raak. Dat was de enige goal in deze derby. In een gelijkwaardige eerste helft werd niet gescoord. Na de openingsgoal moest IJzendijke komen, maar Breskens was levensgevaarlijk in de tegenstoot. IJzendijke-doelman Stefan Buijze was echter een sta-in-de-weg. Gescoord werd er niet meer. Breskens kan zich nu opmaken voor de dubbel tegen Hontenisse.

Koewacht-Meto 1-0: Na een ‘carnavalbreak’ van twee weken mocht Koewacht de strijd tegen degradatie weer hervatten. Tegen Meto uit Hoogerheide was de eerste helft niet echt hoogstaand en lag het initiatief toch wat meer bij de Brabanders. Die konden dat overwicht niet verzilveren en zo gingen de ploegen doelpuntloos de rust in. Toen de pauze voorbij was, kwam Koewacht goed uit de startblokken. Na een mooie counteraanval aan de linkerkant, tikte Timo de Bruijn de 1-0 binnen uit een voorzet. Meto drong nog wel stevig aan, maar het geluk lag niet aan hun zijde. Koewacht doet met deze drie punten uitstekende zaken en mag zelfs naar boven kijken.

Vogelwaarde-Hulsterloo 0-2: Met maar vijf punten in vijftien wedstrijden op zak, wordt de situatie van Vogelwaarde toch wat penibel. Tegen Hulsterloo waren de punten broodnodig voor de ploeg van Marc de Kunder. Toch was het krachtsverschil te merken in de eerste helft. Hulsterloo kon in eerste instantie het overwicht niet uitbuiten maar toch kwamen ze op 0-1 na een ongelukkige eigen doelpunt van Vogelwaarde-verdediger Ruud de Waal. Met de gedacht dat de schade nog te repareren viel ging Vogelwaarde de rust in. Stefan Vercauteren kopte die hoop vlak na rust gelijk kapot en bracht Hulsterloo op een bevrijdende 0-2 voorsprong. De thuisploeg zag met alle ellende ook nog eens spits Matthijs van de Poel met een enkelblessure uitvallen.

Groede-WVV’67 1-2: De thuisploeg kreeg de complimenten van WVV’67, maar bleef met lege handen. ,,We hadden bij rust met 3-0 voor kunnen staan”, zei André de Nooijer, de trainer van Groede. Maar omdat de ene na de andere kans werd gemist, stond het na 45 minuten slechts 0-0. In de tweede helft kwamen de gasten snel op 0-1, waarna Ruud van Westen fraai (uit de rebound nadat een medespeler op de lat had geschoten) gelijkmaakte. In het vervolg kregen beide ploegen een strafschop: WVV’67 benutte die, Groede niet. Bart van den Heuvel miste ‘m vijf minuten voor tijd.

RIA W-Biervliet 3-1: De thuisploeg kende een bliksemstart: Michael van Overmeire maakte al in de eerste minuut de 1-0. Daarna verdubbelde Ryan de Regt al snel de voorsprong in het duel van de nummers twaalf en dertien. Beide doelpunten kwamen, zo gaf Biervliet-trainer Mario de Fouw toe, tot stand na persoonlijke fouten in de defensie van de gasten. ,,Twee cadeautjes.” Na rust maakte Michael Piens er ook nog eens 3-0 van, voordat Nick Hoogstrate namens Biervliet tegen scoorde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement