Volledig scherm
Steen-coach Carlo van Grimberghe. © Camile Schelstraete

Kenneth Dankaert houdt Steen op koers

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de laatste speelronde voor de onderbreking wegens het carnaval verstevigde Steen de koppositie in de vierde klasse A dankzij een 1-0-zege op Groede. Hontenisse, dat vorige week de tweede plaats moest afstaan aan Oostburg, pakte deze weer terug via een overtuigende 4-1-overwinning bij Hulsterloo. 

Oostburg zelf kwam bij IJzendijke kort na rust op een 2-0-achterstand, maar hield via twee treffers van Arjen Versluijs toch nog een punt aan dit duel over. Breskens staat na de 1-3 bij RIA W nu op de derde plaats. Onderaan pakte Koewacht drie belangrijke punten bij Biervliet (1-2) en blijft het kwakkelen voor hekkensluiter Vogelwaarde, dat met 5-0 verloor bij Odio.

Odio-Vogelwaarde 5-0: Prins Carnaval verrichte de aftrap, maar al na negen minuten was het voorbij met de pret voor de toch al met veel personele problemen kampende bezoekers. Bij een inzet van Odio hield Rob Hermes de handen voor het gezicht: hands, strafschop, 1-0 en een rode kaart. Kort voor de pauze viel doelman Randolf Kints geblesseerd uit en nam Niek Elderson plaats tussen de palen. Behalve vier tegendoelpunten zag hij ook medespeler Björn Luijckx geblesseerd uitvallen waardoor Vogelwaarde de wedstrijd eindigde met negen man.

Biervliet-Koewacht 1-2: Bij de thuisploeg stonden nog drie spelers aan de aftrap die normaal in de basis staan, de rest ontbrak wegens blessures en vakantie. Ondanks een begin met zes hoekschoppen op rij voor een strijdlustig Biervliet bracht de eerste helft weinig gevaar voor beide doelen. Kort na de thee kreeg ook Koewacht een aantal hoekschoppen achter elkaar en uit de laatste van deze serie opende Zoe Schelfhout de score: 0-1. Karel Poppe verdubbelde de marge (0-2), waarna Nick Hoogstraate in de extra tijd wat terugdeed: 1-2.

Hulsterloo-Hontenisse 1-4: Volgens Stefano de Vos ontbraken bij Hulsterloo enkele sterkhouders en was de tactiek er vooral op gericht een grote nederlaag zoals in de heenwedstrijd (8-1) te voorkomen. Met succes, want pas in de 40ste minuut opende Raimy van den Abeele de score: 0-1. Kort na de hervatting werd het zelfs gelijk via een vrije trap van Björn Franckaert in de winkelhaak: 1-1. De bezoekers bleven echter sterker, wat zij via Sam de Theije en Kris van Meele (2) ook in de einduitslag tot uitdrukking brachten: 1-4.

IJzendijke-Oostburg 2-2: Tijdens de rust had trainer Nico Knol van de bezoekers al aangegeven ,,dat er punten inzaten als we zo in de organisatie blijven spelen”. Wat heet, binnen drie minuten na de hervatting stond het 2-0 via het eerste balcontact van invaller Justin Lutaert en een door Tim Poppe benutte strafschop. Eveneens vanaf elf meter bracht Arjen Versluijs de spanning terug (2-1), waarna hij een sterk aandringend Oostburg ook langszij bracht nadat hij even was ontglipt aan zijn bewaker Bas Casteleijn: 2-2.

RIA W-Breskens 1-3: Er was dit keer duidelijk minder beleving bij de spelers van de thuisploeg dan vorige week toen in Ossendrecht een knap gelijkspel werd behaald. In de eerste helft bleef het, mede dankzij enkele prima reddingen van doelman Jaimy van Dijk, bij 0-1 door Tim van Hasselt. Kort na het begin van het tweede bedrijf werd het 0-2 door Niels de Booij, waarna Soufian Dooms de wedstrijd definitief besliste: 0-3. De 1-3 van Tollenay Sahin in de 80ste minuut bracht hierin geen verandering meer.

Steen-Groede 1-0: Een hard werkend Groede maakte het een vooral voor rust slap acterend Steen erg lastig. Pas na rust, toen bij de bezoekers Bart van den Hemel die weer meedeed na lang blessureleed, tekenen van vermoeidheid begon te vertonen, lukte het Steen meer druk te zetten. Het bleef echter lang 0-0, onder meer dankzij een inzet van Michael van Mol tegen de lat en twee inzetten die van de lijn werden gehaald. Pas kort voor tijd werd Kenneth Dankaert matchwinnaar namens de koploper door uit een scrimmage 1-0 aan te tekenen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement