Volledig scherm
Een beeld uit de topper tussen Zaamslag (groen) en Kapelle. © Camile Schelstraete

Kapelle profiteert optimaal van dubbelslag Dig Besuijen

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - Twee rake strafschoppen waren voor VCK voldoende voor de winst op Luctor Heinkenszand, waardoor Kapelle de nieuwe leider is in de derde klasse A. Kapelle won met 4-2 bij Zaamslag, profiteerde volop van de misstap van de ploeg uit Heinkenszand en staat nu op de ranglijst drie punten los. RCS, FC Dauwendaele, Goes en Lewedorpse Boys boekten ruime zeges. Eén duel, Patrijzen-Bevelanders, eindigde zonder winnaar. 

Zaamslag-Kapelle 2-4: Beide ploegen hadden iets recht te zetten. Zaamslag verloor een week eerder van promovendus Goes en zag donderdag trainer Dominique D’Hooge opstappen, Kapelle leidde een week eerder de eerste nederlaag van het seizoen en was daardoor niet meer alleen koploper. De bezoekers lieten als eerste herstel zien. Cas de Waard maakte er 0-1 van en Robin Boogaard zorgde voor 0-2. Via Wout Hamelink en Koen Post kwam Zaamslag voor rust echter nog langszij. Maar het was Kapelle dat na rust de wedstrijd besliste. Reinier Goedemondt maakte er 2-3 van en Boogaard bepaalde de eindstand met zijn tweede van de middag op 2-4. Daardoor is Kapelle weer alleen koploper. 

VCK-Luctor Heinkenszand 2-1: Want de mede-koploper ging onderuit. Er leek eigenlijk al heel snel geen vuiltje aan de lucht voor Luctor Heinkenszand, al in de eerste minuut zette Tom Blomaard de ploeg op 0-1. VCK toonde strijd en passie in het duel en werd daarvoor beloond. Na een overtreding op Jasper Harinck schoot Dig Besuijen uit een strafschop de 1-1 binnen. ,,Met een gelijkspel nam ik ook al genoegen, maar dit voelt als een zoete overwinning. Zeker als je weet dat we met de keeper van het tweede en met drie A-junioren in de basis speelden omdat ik vandaag acht afwezigen had’', liet een trotse VCK-trainer Wesley Visser weten. Hij zag dat zijn ploeg in de slotminuut, na weer een fout op Harinck, een tweede strafschop kreeg. Weer scoorde Besuijen.

De Noormannen-RCS 1-4: Het eerste half uur waren er kansen aan beide zijden, maar in de 30ste en 35ste minuut sloegen de bezoekers hard en doeltreffend toe. Eerst was het Remco Felius die scoorde en vervolgens tilde Hicham Azzanagui de stand naar 0-2. In de 72ste minuut was het invaller Joey Katzenbauer die voor de 0-3 zorgde. Rens Janisse scoorde daarna namens De Noormannen nog wel tegen, maar spannend werd het niet meer. Zeker niet omdat het slotakkoord met een puntertje van Yordi Nijland ook nog eens van RCS kwam.

FC Dauwendaele-Veere 5-0: Ondanks de vele afwezigen bij Dauwendaele was er toch sprake van een eenzijdig duel. Mahboeb Rahimi en Quinten Lourens waren op dreef voor de Middelburgers. Rahimi opende de score en na een pass van Davy Ernest, die voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis stond, tekende Lourens na een prima aanname en afronding voor de 2-0 ruststand. Na de pauze tilden Rahimi de score naar 3-0, eiste Lourens de 4-0 op en zorgde Rahimi met zijn derde treffer van de middag voor de 5-0.

Lewedorpse Boys-GPC Vlissingen 4-0: een dik verdiende zege voor de thuisploeg die via Dylan van Hove al na elf minuten op voorsprong kwam. LeBo-doelman Jasper van Baar voorkwam daarna bij een goede kans van GPC de gelijkmaker. Vlak voor rust tekende Jarmo van Tatenhove voor de 2-0. De tweede helft was kwalitatief gezien minder. Een kwartier voor tijd werd een voorzet van Jarmo van Tatenhove door een GPC-verdediger in het eigen doel gewerkt. Met een prachtig afstandsschot van buiten het strafschopgebied bepaalde Stan de Hond de eindstand op 4-0.

Patrijzen-Bevelanders 1-1: Patrijzen begon erg slap aan het duel en liep dan ook al heel snel tegen een achterstand op. In de vijfde minuut zette Bart de Bruine na een voorzet van Joël Schout Bevelanders al op 0-1. Het slechte weer en dito veld kwam het veldspel niet ten goede, maar toch kwam Patrijzen na de pauze op gelijke hoogte. Een afgeslagen voorzet werd door Patrijzen-linksback Dieddier Geijs opnieuw ingebracht en binnen gewerkt door Can Özgan. Patrijzen-insiders bestempelden het duel als ‘saai’.

Nieuwdorp-Goes 2-5: Attila Cavus zorgde voor de 0-1, maar door treffers van Ruud la Grand en Kevin van Iersel - kopbal uit een corner van Kevin Joosse - kwam de thuisploeg toch op voorsprong. GOES nam daar geen genoegen mee en uit een corner werkte Hans Westenberg tien minuten voor rust de 2-2 binnen. Na een mooie combinatie bezorgde Rick de Punder GOES een 2-3-voorsprong bij rust. In de tweede helft duurde het lang voordat er weer een goal viel. Een kwartier voor tijd was het Quincy van Aerde die de 2-4 scoorde en via invaller Souliman Abali werd het ook nog 2-5.