Volledig scherm
Janick van As (groen shirt) namens Nieuwdorp in actie tegen Kapelle. © Rene van der Vliet

Kapelle krijgt klap en is koppositie weer kwijt

DERDE KLASSE A | VIDEOVLISSINGEN - In de derde klasse A is Luctor Heinkenszand op basis van doelsaldo weer koploper. De ploeg sloot de derby met Patrijzen winnend af en profiteerde van de misstap van Kapelle. Die ploeg ging op eigen veld met 0-3 onderuit tegen Nieuwdorp. Zaamslag, dat vorige week Luctor Heinkenszand nog klopte, verloor nu met 3-2 bij GOES. Bevelanders, VCK, RCS en GPC Vlissingen wonnen ook hun duel.

Goes-Zaamslag 3-2: De ene week is de andere niet en zowel Goes als Zaamslag blijken dit seizoen grillige ploegen. Bajram Bajra en Abu Khalif zorgden voor een 2-0-voorsprong voor de ploeg van trainer Huseyin Dogan. ,,Zaamslag had wel de bovenhand, maar vooral na rust gaven we niks meer weg. We groeien als team’', aldus Dogan. Frans Rokven schoot uit een corner de 2-1 binnen maar een puntertje van Quincy van Aerde leidde tot de 3-1-ruststand. Jelle Slabbekoorn hielp Zaamslag na rust aan de 3-2 en daarna laste scheidsrechter Jan Vos na commentaar op zijn leiding een korte afkoelingsperiode in. In het resterende deel van het duel veranderde er niks meer aan de stand.

Bevelanders-FC Dauwendaele 6-1: Bevelanders schoot met zes verschillende doelpuntenmakers uit de slof tegen Dauwendaele. Uit een corner kopte Justin Remeijnse de 1-0 binnen. Pas na de pauze gaf Bevelanders echt gas. Jeroen Branderhorst werkte een afvallende bal binnen en dat betekende drie minuten na rust al de 2-0. Via Bart de Bruine en Luc Strating liep Bevelanders verder uit voordat Maarten van Vooren namens Dauwendaele iets terug deed. Sam de Bruine en Jeffrey de Jong tilden in het laatste kwartier de score naar de 6-1.

Veere-VCK 1-2: ,,De drie punten waren na een aantal nederlagen en gelijke spelen nodig. Ik had er wel meer van verwacht en wij brengen nog niet wat we kunnen’', sprak VCK-trainer Wesley Visser. Via Pieter Hage kwam zijn ploeg na 38 minuten uit een corner aan de 0-1. Na de pauze kreeg VCK een paar grote kansen op de 0-2 voordat Veere via Robin de Rijke de 1-1 maakte. Daarna kreeg de ploeg uit Koudekerke weer een paar kansen voordat Richard Dek na een fraaie aanval de 1-2 binnen kopte. Voor Dek was het voorlopig zijn laatste goal, want hij vertrekt voor een jaar naar Canada.

Luctor Heinkenszand-Patrijzen 4-1:

,,Patrijzen kwam op te voetballen en daar was ik blij om. Wij bleken alleen kwalitatief meer in huis te hebben en scoorden op de juiste momenten’', analyseerde trainer Giovanni Siereveld. Martijn Simonse, die de vorige twee duels niet scoorde, zorgde met een zuivere hattrick voor een 3-0-ruststand. Via Can Özgan kwam Patrijzen in de tweede helft aan de 3-1, maar na de 4-1 van Jannick Rentmeester was het verzet van de bezoekers gebroken. Siereveld: ,,We hebben nog een lange weg te gaan. We hebben we iets te veel de lange bal gehanteerd, maar er stond ook wel wat spanning op vandaag.’'

RCS-Lewedorpse Boys 4-0: Een regelmatige overwinning voor RCS, dat bij rust al met 1-0 leidde door een mooie actie van Mourad Bobouh. De speler krulde de bal in de bovenhoek en zorgde zo voor het hoogtepunt van de eerste helft. Na de pauze was RCS duidelijk sterker. Een actie van Dylan Davidse werd door Stefan van Neutegem in de 58ste minuut tot doelpunt gepromoveerd. Na 64 minuten verzorgde Soufian Bousantouh de assist bij de 3-0 van Bobouh en twee minuten later bepaalde Bousantouh vanuit een moeilijke hoek de eindstand op 4-0.

Kapelle-Nieuwdorp 0-3: Nieuwdorp bezorgde Kapelle het eerste puntenverlies van het seizoen. ,,Toch wel een domper voor ons, want we zaten lekker in een flow’', baalde Kapelle-elftalleider Harry de Waard. Na wat plaagstootjes over en weer sloten de team de eerste helft doelpuntloos af. Kapelle had vlak voor én na rust het gevoel dat er meer te halen was, maar het was Nieuwdorp dat scoorde. Nino de Jonge was de aangever bij de 0-1 van Kevin van Iersel. Een minuten later kopte Van Iersel de bal door op Zino van Eijk en dat betekende al de 0-2. In de 81ste minuut zorgde Roderick Gakeer met een prima lob nog voor de 0-3.

GPC Vlissingen -De Noormannen 3-1: GPC-trainer Jack Wijnands toonde zich tevreden met de drie punten. ,,De eerste twintig minuten gingen gelijk op en de meeste kansen waren voor GPC.’' Via Dylan van der Linden kwam GPC op 1-0 en een voorzet van Robin de Pagter die door niemand meer werd aangeraakt leverde zo maar de 2-0 op. Een minuut voor rust kreeg De Noormannen een strafschop. ,,Terecht. Iedereen kon die duw in de rug van die speler zien’', biechtte Wijnands op. Erwin Pouwelse scoorde tegen. Na rust drukte De Noormannen GPC terug. Pouwelse raakte de paal, maar in de 70ste minuut schoot De Pagter van ruim dertig meter de bal in de kruising.