Volledig scherm
Justin Lutaert (midden) was zondag trefzeker voor IJzendijke. © Camile Schelstraete

Job Wiersum zet IJzendijke op het juiste spoor tegen Hoofdplaat

VLISSINGEN - Hoewel IJzendijke sterker waren dan Hoofdplaat, had de ploeg moeite een doorbraak te forceren. Toch werd het bekerduel gewonnen: 1-3. Ook Graauw, HVV'24, Philippine en Terneuzen stapten zondag als winnaar van het veld.

Poule 2-20. Hoofdplaat-IJzendijke 1-3: De wedstrijd speelde zich volgens trainer Nico Knol van de bezoekers grotendeels af op de helft van Hoofdplaat, maar ,,het was moeilijk om er doorheen te komen”. Halverwege de eerste helft lukte dit wel bij Job Wiersum (0-1), die op slag van rust ook de voorsprong verdubbelde: 0-2. In een mindere tweede helft maakte Justin Lutaert een kwartier voor tijd 0-3, waarna Tim Wieme profiteerde van een te korte terugspeelbal en de eindstand op 1-3 bepaalde.

Poule 2-43. Hulsterloo-Graauw 1-4: De thuisploeg, die zondag toch al niet ruim in de spelers zat, zag na tien minuten Alexander Praet geblesseerd uitvallen. Graauw speelde het slim, door Hulsterloo de bal te gunnen en zelf te loeren op een uitval. Een goede tactische keuze, want na de 0-1 van Joost van de Walle in de eerste helft liepen de bezoekers na de rust via Onno Hoek en Sebastiaan de Block uit naar 0-3. Jan Bosman deed wat terug namens Hulsterloo (1-3), maar Onno Hoek bepaalde met zijn tweede treffer de eindstand op 1-4.

Poule 2-47. Steen-HVV’24 1-5: De eerste mogelijkheid was nog voor de thuisploeg, maar daarna was het al snel raak aan de andere kant: 0-1 via Joost Bogaert vanaf elf meter. Een technisch goed verzorgd spelend HVV’24 liep al snel uit naar 0-2 via Jasper Sponselee. Na de pauze deed Sponselee het met twee treffers nog eens dunnetjes over: 0-4. Kenneth Dankaart scoorde tegen (1-4), waarna invaller Bart Simpelaar de marge weer op vier bracht: 1-5. De scheidsrechter hield de kaarten op zak in deze derby.

Poule 2-59. Philippine-Sluis 2-1: Na de 11-0-overwinning van vorige week bij Cadzand leverde Philippine zondag een slechte prestatie in de thuiswedstrijd tegen het twee klassen lager acterende Sluis. Dankzij een treffer van Sander de Dobbelaere stond halverwege een 1-0-stand op het bord. In de tweede helft verdubbelde Rosario Taalman deze voorsprong (2-0), maar via Axel Kool kwamen de bezoekers terug tot 2-1. Hierbij bleef het, waardoor Philippine volgende week tegen Oostburg aan één punt genoeg heeft om door te gaan in de beker.

Poule 2-64. Terneuzen-RIA W. 5-0: De thuisploeg deed wat het moest doen tegen vierdeklasser RIA W.: een ruime zege boeken. Na een half uur opende Sonny Huitema de score, waarna Marc Verwei er op slag van rust 2-0 van maakte. Halverwege de tweede helft tekende Can Kiran voor de 3-0. Douwe de Kok schoot vanaf elf meter de 4-0 binnen, waarna Can Kiran met zijn tweede van de middag de 5-0 op het bord bracht. Voor Terneuzen is het nu in deze poule van drie ploegen afwachten wat volgende week de uitslag van RIA W.-Luctor Heinkenszand wordt. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement