Volledig scherm
Terneuzen (rood-zwart) won eenvoudig, terwijl HVV'24 (geel) onderuit ging. © Camile Schelstraete

Jeugdig Terneuzen zet Virtus eenvoudig opzij

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de derde klasse A van het zondagvoetbal trok Terneuzen de sterke reeks door. In eigen huis werd met 6-1 gewonnen van Virtus. HVV’24 liet zich in Hulst aftroeven door VVR. De Brabanders wonnen met 1-2.

Terneuzen-Virtus 6-1: Een erg jong Terneuzen was veel beter dan Virtus, dat zich gelukkig mocht prijzen dat het bij rust slechts met 2-1 achter stond. Bij de Zeeuws-Vlamingen waren alle routiniers geschorst of geblesseerd. De 15-jarige Devano Riemens maakte zijn debuut in de basis, later in de wedstrijd viel de 15-jarige Kerim Kiran in voor de 18-jarige Jahrdell Constansia. Virtus schoot in de eerste minuut op de paal, maar daarna was het in het eerste halfuur vooral Terneuzen dat gevaarlijk was. Nadat Terneuzen door een Brabants been in een poging een treffer te voorkomen op voorsprong was gekomen, maakte Can Kiran er 2-0 van. Michael Oomen tekende voor een 2-1 stand bij de rust. In het laatste half uur maakte Terneuzen door doelpunten van Jahrdell Constansia (twee keer), Can Kiran en Marc Verwei het halve dozijn vol.

HVV’24-VVR 1-2: Een verdiende zege voor de gasten, die meer inzet toonden. Hoewel er met betrekking tot een periodetitel voor HVV’4 veel op het spel stond, speelde de ploeg uit Hulst met te weinig beleving. VVR stak meer energie in de wedstrijd, was feller, zat korter op de bal, en won vaak de tweede bal. Tobias Bas opende na een half uur de score, toen hij in de rebound alert was: 0-1. Op slag van rust maakte Robert van Gurp er 0-2 van. HVV’24 kwam met nog twintig minuten te spelen door een schot van afstand van Jozué Weever op 1-2 en ging op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg drong aan, pompte de bal erin, maar stuitte op een stug verdedigend VVR. In een fase waarin het alle kanten op kon, werd er niet meer gescoord.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschouwers’
    video

    Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschou­wers’

    VLISSINGEN - In de derde divisie zijn de twee Zeeuwse clubs al een maand onderweg, komend weekend gaan ook de overige voetbalclubs van start in de verschillende competities. Genoeg te bespreken dus in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de PZC Voetbal Vodcast, waarbij presentator Juriën Dam in gesprek gaat met sportverslaggevers Barry van der Hooft en Rudy Boogert.