Volledig scherm
SKNWK (blauw-zwart) is ook na zaterdag ongeslagen. © Johan Van Der Heijden

Jarno van Nieuwenhuize is goud waard voor SKNWK tegen Cadzand

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - SKNWK heeft na drie wedstrijden in de vierde klasse A nog steeds de volle buit. In Nieuwerkerk werd er met 5-0 van Cadzand gewonnen. Zeelandia Middelburg versloeg Spui met 5-1 en Brouwershaven was met 0-1 te sterk voor Nieuwland.

Vlissingen boekte een 2-1-overwinning op MZVC en FC de Westhoek won met dezelfde cijfers van Jong Ambon. Colijnsplaatse Boys pakte in Schoondijke de drie punten door met 1-2 te winnen van Schoondijke.

SKNWK-Cadzand 5-0: De Zeeuws-Vlamingen probeerden te voetballen, maar kwamen na zeven minuten op achterstand doordat Dion de Jonge de score opende voor SKNWK. Vanaf dat moment ging het makkelijk voor de formatie van Ralph Zegers. Net zoals vorige week liep de ploeg uit Nieuwerkerk simpel uit naar een grote uitslag. Jarno van Nieuwenhuize kreeg het op zijn heupen en bepaalde de eindstand op 5-0. Hij was voor rust eenmaal tref zeker en voegde in het tweede bedrijf nog drie treffers toe aan zijn doelpuntentotaal.

Zeelandia Middelburg-Spui 5-1: De eerste de beste kans van de wedstrijd was voor Spui, maar Mark van Minnen scoorde niet. Voor de rest was het vooral tegenhouden wat de Zeeuws-Vlamingen deden. Zeelandia Middelburg was gewoonweg beter. Joost Meijer zorgde voor 1-0 en Ruben van Winkelhof maakte er 2-0 van. Na een half uur spelen legde Niels Luteijn al de derde treffer van de Middelburgs ploeg in het doel. Een snelle aanval werd door Samet Dogan tot treffer gepromoveerd en Van Winkelhof prikte nog een keer raak. De 5-1 werd nog gemaakt door Van Minnen. Volgens Spui-trainer Marc de Kunder een ingecalculeerde nederlaag.

Nieuwland-Brouwershaven 0-1: In een matige eerst helft was de tweede helft een stuk leuker. Beide ploegen kregen kansen. De thuisploeg had de mogelijkheid om de 1-0 te maken en Cas van der Meer raakte de lat voor Brouwershaven. De 0-1 van de bezoekers werd afgekeurd en tien minuten voor tijd kopte Mitchel Danker de enige treffer van de wedstrijd in het doel. Martin Dalebout trof ook nog de onderkant van de lat. ,,Het gaat lekker, want we hebben nu al meer punten dan vorig seizoen. Het begin is er en we hebben de nul gehouden’’, aldus een tevreden Danny Sandhovel van Brouwershaven.

Vlissingen-MZVC 2-1: In een leuke wedstrijd waren Vlissingen en MZVC aan elkaar gewaagd. De bezoekers begonnen slap en Roniel Uranie mikte de 1-0 raak. Hij kreeg ook de kans op 2-0, maar hij schoot een strafschop mis. MZVC kwam in de tweede helft beter in de wedstrijd en de pas zestienjarige Hicham Bouzambou maakte er 2-0 van. MZVC ging op jacht naar de aansluitingstreffer en Vlissingen bleef gevaarlijk op de counter. Lars Huisson prikte nog de 2-1 raak, maar dichterbij kwam het niet meer.

FC de Westhoek-Jong Ambon 2-1: De equipe van Steven Seedo speelde niet goed en niet slecht. In de eerste helft was de thuisploeg niet bij de les, maar kreeg het toch voldoende kansen. Die werden niet gemaakt en aan de andere kant mikte Jong Ambon de enige kans van de wedstrijd wel meteen in het doel. Na die tegentreffer werd FC de Westhoek wakker en David van der Neut schoot de bal van afstand laag in de linkerhoek. De tweede helft kende een eentonig spelbeeld. De thuisploeg de bal en tot het strafschopgebied ging het goed. Daarna wat minder, maar Mark de Feiter zorgde er toch nog voor dat de drie punten in Burgh-Haamstede bleven.

Schoondijke-Colijnsplaatse Boys 1-2: In de eerst helft kreeg Schoondijke geen kans en Colijnsplaatse Boys kreeg er legio. Gescoord werd er echter niet. Twinting minuten in de tweede helft bediende Youri Goulooze Koen van Os en kwam 'Colijn' op een 0-1 voorsprong. Vijf minuten later verdubbelde Job Nuijens de stand naar 0-2. Schoondijke kwam toch terug in de wedstrijd doordat Niek Haartsen de aansluitingstreffer maakte. Raymond Yuen redde de zege van de bezoekers door vlak voor tijd de 2-2 uit het doel te houden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement