Volledig scherm
Sebastian de Meijer was zondag één van de doelpuntenmakers aan Philippine-zijde. © Camile Schelstraete

Interim-trainer Rob van den Hemel zegeviert met Philippine

DERDE KLASSE AAfgelopen maandag diende Tom Nieuwelink zijn ontslag in bij zondag-derdeklasser Philippine. Daarom zat vanmiddag Rob van den Hemel op de bank als interim-trainer. Hij pakte meteen de zege. Clinge gaf op eigen veld een voorsprong weg en verloor: 1-2.

Clinge-Virtus 1-2: Na een kwartier spelen greep de thuisploeg de leiding via Sven D'Hooghe: 1-0. Zo'n tien minuten later kwamen de bezoekers uit Zevenbergen langszij: 1-1. Direct na de gelijkmaker, kreeg Virtus wederom een grote kans. Clinge kwam met de schrik vrij, maar de 1-2 viel voor de pauze alsnog. Danny Oomen maakte 'm. In het tweede bedrijf kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. Clinge had zichzelf wat lucht kunnen verschaffen, maar blijft voorlopig degradatiekandidaat.

Philippine-Victoria'03 4-2: De thuisploeg kende een bliksemstart op eigen veld. Yannick Vanhijfte zette Philippine in de zevende minuut op voorsprong en na elf minuten kreeg de ploeg van interim-trainer Rob van den Hemel wat hulp van de Brabanders: 2-0. Voor rust werd het zelfs nog 3-0, via rechtsback Amidu Tanko. Drie minuten na de hervatting ging Philippine vrolijk door: 4-0. Na die treffer van Sebastian de Meijer kwamen de bezoekers opzetten. Het werd uiteindelijk 4-2 op sportpark Bermpje.

HVV‘24-Terneuzen 1-2: Joris Blommaert van HVV‘24 benadeelde zijn ploeg door in de 29ste minuut een harde charge te bekopen met rood. Echter kwam de thuisploeg beter in het spel. De ruststand was 0-0. Drie minuten na de hervatting kwam het tiental uit Hulst op voorsprong. Sinan Coban toonde zich onverzettelijk in het vijandelijke zestienmetergebied en scoorde (1-0). In de 83ste minuut bracht Colin van den Hout Terneuzen langszij: 1-1. De bezoekers gingen er zelfs met de overwinning vandoor, omdat Jahrdell Constansia zijn invalbeurt bekroonde met de winnende goal: 1-2. Zo sleepte Terneuzen de periodetitel binnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement