Dimitri Gomes Almeida benut de strafschop waarmee het duel tussen Oostkapelle/Domburg (geel) en Nieuwenhoorn werd hervat.
Volledig scherm
Dimitri Gomes Almeida benut de strafschop waarmee het duel tussen Oostkapelle/Domburg (geel) en Nieuwenhoorn werd hervat. © Dirk Jan Gjeltema

In restant van twintig minuten krijgt Oostkapelle/Domburg er nog drie tegen

TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - In de tweede klasse E stonden twee wedstrijden op het menu waarin voor de twee betrokken Zeeuwse clubs weinig eer te behalen viel. Oostkapelle/Domburg kreeg in het restant (twintig minuten) van het inhaalduel met Nieuwenhoorn nog eens drie tegentreffers, waardoor de eindstand 1-7 werd. Hekkensluiter Walcheren kreeg met 5-1 klop van Hellevoetsluis, waardoor Walcheren nu na zestien duels zes punten achterstand heeft op FC Axel en DBGC.

Oostkapelle/Domburg-Nieuwenhoorn 1-7: Het restant van het op 7 december 2019 gestaakte duel, dat met tien man startte omdat Bas van der Wel destijds in de 42ste minuut tegen een tweede gele kaart opliep, leverde Oostkapelle/Domburg weinig goeds op. Eind vorig jaar maakte Dimitri Gomes Almeida al de 0-1, 0-2 en 1-4. Tussendoor bracht Maarten Hazelaar de thuisploeg terug tot 1-2 bij rust en zorgde Christiaan Dabaghian voor de 1-3. Het duel werd zaterdag hervat met een strafschop, waaruit Dimitri Gomes Almeida direct de 1-5 scoorde. Daarna volgden nog achttien minuten waarin Nieuwenhoorn-speler Tom Sleeuwenhoek de 1-6 binnen schoot. Vlak voor tijd kopte plaaggeest Gomes Almeida ook nog de 1-7 binnen.

Hellevoetsluis-Walcheren 5-1: Het eerste kwartier was nog wel voor Walcheren, maar daarna kwam Hellevoetsluis tegen de verhouding in via Serkan Yavuzyigitoglu in de 21ste minuut aan een 1-0-voorsprong. Bij Walcheren leek er op dat moment al wat te knakken en na een ingestudeerde hoekschop maakte Onur Furuncu er vijf minuten later al 2-0 van. Een penalty, na een overtreding van de Walcheren-doelman, leverde Hellevoetsluis via Gaultier Obiango nog voor rust de 3-0 op. Ook in de tweede helft was Walcheren niet bij machte om terug te komen in de wedstrijd. Marly Dors zorgde voor de 4-0, waarna Walcheren-jeugdspeler Viggo Kaay nog wel de eer redde namens zijn ploeg. Het slotakkoord kwam via Dors toch nog van Hellevoetsluis. 

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’