Volledig scherm
De vrouwen van Hontenisse op archiefbeeld. Zondag promoveerde de ploeg naar de eerste klasse. © Camile Schelstraete

In de herkansing lukt het de vrouwen van Hontenisse wél

BERGEN OP ZOOM - De voetbalsters van Hontenisse zijn er zondag in de herkansing alsnog in geslaagd een ticket voor de eerste klasse te bemachtigen. Het promotieduel met Bavel 2, dat gespeeld werd op het veld van MOC'17 in Bergen op zoom, eindigde onbeslist (2-2). In de verlenging sloegen de Zeeuws-Vlaamse vrouwen uiteindelijk keihard toe: 5-2.

Hontenisse begon goed aan de wedstrijd en had het betere van het spel, maar keek na acht minuten toch tegen een 0-1-achterstand aan. Anneletta Tielrooy zette de bezoekers tegen de verhouding in op voorsprong. Lang konden de Brabanders daar niet van genieten, want Emy van Hoije trok de stand drie minuten later alweer gelijk. Nina Pierar bezorgde Hontenisse zelfs een voorsprong bij rust. In de 42ste minuut, toen Bavel 2 eigenlijk het spel naar zich had toegetrokken, maakte ze de 2-1. 

Na de pauze zette Bavel het offensief voort. De ploeg ging hard op zoek naar de gelijkmaker, maar die zoektocht leverde lang niets op. Pas in de 84ste minuut viel de 2-2. Birgit van Oosterbosch nam de treffer voor haar rekening en deelde daarmee een tik uit aan Hontenisse. De Brabantse vrouwen hadden ook nog kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar Hontenisse-goalie Silke Tieleman liet zich niet meer passeren en leidde haar ploeg met een aantal prima ingrepen naar de verlenging.

In die verlenging sloeg Hontenisse keihard toe. Kelly van den Abeele maakte in de 96ste minuut de 3-2, Van Hoije zorgde in de 110de minuut voor de 4-2 en vier minuten voor tijd bepaalde Van den Abeele de eindstand op 5-2. Zo promoveren de Zeeuwen alsnog naar de eerste klasse, nadat een week eerder de nacompetitiefinale nog werd verloren. Omdat er een extra promotieplek vrij was gekomen, mocht het samen met de tegenstander van zondag nog op herhaling. Met succes dus. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Istvan Bakx heeft op zijn 33ste toch nog een mooi avontuur te pakken
  PREMIUM

  Istvan Bakx heeft op zijn 33ste toch nog een mooi avontuur te pakken

  DEN BOSCH - Een week geleden vertelde Istvan Bakx over zijn eerste weken bij Spakenburg, de club waar hij dit seizoen eigenlijk zou gaan voetballen. ,,Alleen als er nog iets moois en leuks op mijn pad komt, kan dat nog veranderen’’, zei hij toen met een knipoog. De contacten met Ajax Cape Town waren toen al gelegd, maar lange tijd leek een overgang naar Zuid-Afrika er niet in te zitten. Tot hij zondag werd gebeld en het licht alsnog op groen ging.
 2. Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  HOEK - Lieven Gevaert wordt de nieuwe trainer van HSV Hoek. De 42-jarige Belg is de opvolger van zijn landgenoot Hugo Vandenheede, die ruim twee weken geleden plotseling opstapte bij de derdedivisionist. Gevaert zat sinds begin mei zonder club, nadat hij was ontslagen bij fusielclub Mandel United. Twee weken geleden was Gevaert toeschouwer bij het oefenduel tussen Hoek en FC Knokke, zaterdag zag hij het bekerduel met SV TOP.