In de competitie scoort Kloetinge er wél op los

EERSTE KLASSE B | VIDEOZALTBOMMEL - Waar Kloetinge in de KNVB-bekerwedstrijd tegen derdedivisionist Groene Ster het net nog moeilijk kon vinden, was daar in het duel in de eerste klasse met Nivo Sparta geen sprake van. De ploeg van trainer Marcel Lourens won met 0-5.

Op de eerste speeldag deelde Kloetinge al een dreun uit door titelconcurrent Sliedrecht met 3-0 te verslaan en tijdens de tweede wedstrijd werkten de Zeeuwen aan het doelsaldo. Al duurde het even voordat de score werd geopend. Pas vlak voor rust maakte Xander van der Poel, tegen Sliedrecht goed voor twee goals, er 0-1 van.

Toen Roy Mulder, net in het veld, er twintig minuten na de pauze 0-2 van maakte, was de ban pas écht gebroken. Kloetinge liep daarna uit naar een ruime 0-5-overwinning. Thijs van den Dries maakte een kwartier voor tijd de 0-3, Huib van Hecke benutte een strafschop (0-4) en Mulder bepaalde de eindstand met zijn tweede van de middag op 0-5.

Zo heeft Kloetinge de toon gezet in de eerste klasse, die het na dit seizoen graag achter zich wil laten. Promoveren naar de hoofdklasse is namelijk het doel. De cijfers na twee wedstrijden zijn uitstekend. Twee gespeeld, twee zeges en dus zes punten, acht doelpunten gemaakt en nog geen enkele treffer tegen. 

Volledig scherm
Kloetinge won zaterdag ook het tweede competitieduel. © Ernesta Verburg
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement