Rik Impens mist een strafschop namens Hoek tegen VVOG.
Volledig scherm
Rik Impens mist een strafschop namens Hoek tegen VVOG. © Marcel van den Bos/Orange Pictures

Impens voorkomt na gemiste strafschop tiende nederlaag Hoek

DERDE DIVISIE/VIDEOHARDERWIJK – De tiende competitienederlaag van Hoek leek aanstaande. De Zeeuws-Vlaamse derdedivisionist stond zaterdag op bezoek bij VVOG lang met 1-0 achter, maar Rik Impens had andere plannen. De aanvoerder miste een strafschop, maar redde ook een punt voor zijn ploeg: 1-1.

Na negen minuten ontsnapte Hoek aan een achterstand, maar in de negentiende minuut lieten de Zeeuws-Vlamingen na zelf de score te openen in Harderwijk. De bal ging op de stip en aanvoerder Rik Impens nam zijn verantwoordelijkheid. De Belgische topscorer had het vizier echter niet op scherp staan. Want de strafschop benutte hij niet.

In de 27ste minuut was Impens opnieuw gevaarlijk. De captain werd bediend door Steven Smulder, maar zijn schot werd gekraakt. Geen voorsprong voor Hoek dus. Maar vijf minuten later kwam die er wel voor VVOG. De thuisploeg kreeg een corner en maakte daar optimaal gebruik van. Mike Ahrens was de gevierde man, hij kopte raak.

Na een gele kaart voor Impens en een gemiste kans voor VVOG ging de rust met een 1-0-stand in, uiteraard tot ontevredenheid bij Hoek. Die ploeg drong na de pauze dan ook aan, maar Impens, Reguillo Vandepitte en Ruben de Jager waren niet succesvol in de afronding. Laatst genoemde was nog het dichtst bij de 1-1, maar raakte de lat.

Beloning

In de slotfase liet vooral Impens nog van zich horen. Twintig minuten voor tijd draaide de Belg zich aardig vrij en haalde uit, maar de poging werd gekeerd door de doelman van VVOG. Kort daarna was de Hoek-aanvoerder onfortuinlijk, met een inzet op de paal. Maar in de 84ste minuut beloonde Impens zichzelf tóch, op aangeven van Jonathan Constansia, en werd het alsnog 1-1.

Na die gelijkmaker ging Hoek voor de zege. De ploeg kreeg ook nog wat mogelijkheden, al was VVOG ook gevaarlijk in het slot, maar een winnaar leek er niet meer te komen. Robin Nelis had het laatste woord. De Belgische spits van Hoek probeerde het in een druk zestienmetergebied, maar zijn inzet ging over. Geen tiende nederlaag dus voor Hoek, maar ook geen elfde zege.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’