Volledig scherm
Eric Vanhijfte © Boaz Timmermans

IJzendijke mikt op periodetitel en plek twee

VROUWENVOETBALIJZENDIJKE - De voetbalsters van IJzendijke bewezen zichzelf een goede dienst door met 2-1 van SC ‘t Gooi te winnen. De formatie van Eric Vanhijfte legde de basis voor de zege na een uitstekende eerste helft. Door de zevende zege op rij blijven de Zeeuws-Vlamingen in de race voor een periodetitel in de eerste klasse. 

IJzendijke ging voortvarend van start en was de baas op het veld. Door een treffer van Rosanne Lammers werd het 1-0. Dafne van Waterschoot verdubbelde de marge naar 2-0. De thuisploeg kreeg hierna kansen genoeg om de ruststand nog hoger te laten uitvallen. 

De tweede helft verliep heel anders. Het goede voetbal was weg bij IJzendijke en SC ‘t Gooi kwam terug in de wedstrijd. Hoewel het nog 2-1 werd, hield de thuisploeg stand. 

,,Als je zulke wedstrijden ook kunt winnen, kan IJzendijke nog veel bereiken. De strijd voor de derde periode is mooi en we kunnen zelfs nog tweede worden’’, aldus een tevreden Eric Vanhijfte.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
  PREMIUM

  PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

  EINDHOVEN - Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’
 2. Lelijke overwinning smaakt verschrikkelijk zoet voor Bakx en Bliek
  PREMIUM

  Lelijke overwin­ning smaakt verschrik­ke­lijk zoet voor Bakx en Bliek

  DEN BOSCH - Zijn warming-up is al veertig minuten aan de gang en hij huppelt steeds van zijn linker- naar zijn rechterbeen. Ondertussen gaat zijn blik geregeld richting zijn trainer. ,,Ik zat echt te zenuwlijen’’, zegt Julius Bliek later. ,,Wanneer gaan we voor plan B, wanneer kom ik er in?’’ Het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles is 89 minuten oud als hij er eindelijk in mag. Nog geen minuut later ziet hij hoe Jeroen Veldmate vlak voor zijn neus de bevrijdende 0-1 binnenkopt, recht voor het uitvak, dat ontploft.