Volledig scherm

IJzendijke krijgt met derbyzege twee punten te veel

VROUWENVOETBALVLISSINGEN - In de eerste klasse van het vrouwenvoetbal stonden de nog ongeslagen koploper IJzendijke en Sparta/JVOZ tegen over elkaar. De drie punten bleven na een gelijk opgaande wedstrijd in Zeeuws-Vlaanderen. De formatie van Nico Knol was met 3-2 te sterk en kreeg eigenlijk twee punten te veel. 

Sparta/JVOZ was de voetballende ploeg en had recht op een punt, maar kreeg die niet. Na een kwartier spelen kopte Laura Vierhout de bal knap in de verre hoek en stonden de bezoekers met 0-1 voor. Carmen Foks zorgde voor de gelijkmaker en toen volgde er een serie aan strafschoppen. Twee keer kreeg IJzendijke een penalty en twee keer werden die goed raak geschoten door Cheng Yan Man. 

In het tweede bedrijf was Sparta/JVOZ veelvuldig aan de bal zonder echte grote kansen te creëren. Twintig minuten voor kregen ook de bezoekers een strafschop en die werd door Lieve van Vliet in achter de keepster van IJzendijke schieten. Sparta/JVOZ zette nog aan, maar de zege van IJzendijke kwam niet meer in gevaar.