Volledig scherm
Maud Kuijpers (links) maakte de enige treffer van IJzendijke tegen Wartburgia 2. © Nicolai Peter

IJzendijke heeft het na zeldzame nederlaag niet meer in eigen hand

VROUWENVOETBALVLISSINGEN - Na zeven zeges op rij is er een einde gekomen aan de reeks overwinningen van de voetbalsters van IJzendijke. In Amsterdam was Wartburgia 2 met 2-1 te sterk voor de eersteklasser. 

De equipe van Eric Vanhijfte was niet scherp genoeg en het zat er gewoon niet in. De Amsterdammers kregen iets meer mogelijkheden en waren net iets beter dan de Zeeuws-Vlamingen. Na een 1-0-ruststand maakte Wartburgia 2 er in het tweede bedrijf 2-0 van. Pas in de blessuretijd kon IJzendijke iets terug doen. Maud Kuijpers schoot de 2-1-eindstand op het scorebord vanaf de strafschopstip. 

,,Er had nog wel een gelijkspel ingezeten, maar dat zou wel heel onterecht zijn geweest‘’, zei Vanhijfte. ,,Wartburgia 2 staat niet voor niks tweede en dat zag je terug in het veld. Het pakken van periodetitel wordt nu lastiger, want wij hebben het niet meer in eigen hand. We moeten blijven winnen en dan zien we over twee weken of het wel of niet gelukt is’’, aldus Vanhijfte. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschouwers’
    video

    Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschou­wers’

    VLISSINGEN - In de derde divisie zijn de twee Zeeuwse clubs al een maand onderweg, komend weekend gaan ook de overige voetbalclubs van start in de verschillende competities. Genoeg te bespreken dus in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de PZC Voetbal Vodcast, waarbij presentator Juriën Dam in gesprek gaat met sportverslaggevers Barry van der Hooft en Rudy Boogert.