Volledig scherm
Maud Kuijpers (links) maakte de enige treffer van IJzendijke tegen Wartburgia 2. © Nicolai Peter

IJzendijke heeft het na zeldzame nederlaag niet meer in eigen hand

VROUWENVOETBALVLISSINGEN - Na zeven zeges op rij is er een einde gekomen aan de reeks overwinningen van de voetbalsters van IJzendijke. In Amsterdam was Wartburgia 2 met 2-1 te sterk voor de eersteklasser. 

De equipe van Eric Vanhijfte was niet scherp genoeg en het zat er gewoon niet in. De Amsterdammers kregen iets meer mogelijkheden en waren net iets beter dan de Zeeuws-Vlamingen. Na een 1-0-ruststand maakte Wartburgia 2 er in het tweede bedrijf 2-0 van. Pas in de blessuretijd kon IJzendijke iets terug doen. Maud Kuijpers schoot de 2-1-eindstand op het scorebord vanaf de strafschopstip. 

,,Er had nog wel een gelijkspel ingezeten, maar dat zou wel heel onterecht zijn geweest‘’, zei Vanhijfte. ,,Wartburgia 2 staat niet voor niks tweede en dat zag je terug in het veld. Het pakken van periodetitel wordt nu lastiger, want wij hebben het niet meer in eigen hand. We moeten blijven winnen en dan zien we over twee weken of het wel of niet gelukt is’’, aldus Vanhijfte. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
  PREMIUM

  PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

  EINDHOVEN - Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’
 2. Lelijke overwinning smaakt verschrikkelijk zoet voor Bakx en Bliek
  PREMIUM

  Lelijke overwin­ning smaakt verschrik­ke­lijk zoet voor Bakx en Bliek

  DEN BOSCH - Zijn warming-up is al veertig minuten aan de gang en hij huppelt steeds van zijn linker- naar zijn rechterbeen. Ondertussen gaat zijn blik geregeld richting zijn trainer. ,,Ik zat echt te zenuwlijen’’, zegt Julius Bliek later. ,,Wanneer gaan we voor plan B, wanneer kom ik er in?’’ Het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles is 89 minuten oud als hij er eindelijk in mag. Nog geen minuut later ziet hij hoe Jeroen Veldmate vlak voor zijn neus de bevrijdende 0-1 binnenkopt, recht voor het uitvak, dat ontploft.