Volledig scherm
Armand Wauters (links) was zondag opnieuw trefzeker voor Steen. © Camile Schelstraete

IJzendijke en Steen pakken Brabantse driepunter

VLISSINGEN - In de vierde klasse A vonden zondag slechts twee duels doorgang, beiden op Brabantse bodem.

In Hoogerheide won Steen een rechtstreekse confrontatie met concurrent Meto met 1-3. Door dit resultaat steeg Steen naar de derde plaats op de ranglijst op twee punten van koploper Hontenisse. Even verderop in Woensdrecht verraste IJzendijke met een 0-1-zege op WVV'67. De ploeg van Nico Knol steeg hierdoor van de dertiende naar de tiende plaats.

Meto-Steen 1-3: De score werd geopend door Marvin de Beule die de bal uit een vrije trap van ruim twintig meter in de kruising schoot: 0-1. Op slag van rust schoot ook Levi Deelen raak uit een vrije trap: 1-1. ,,Van iets dichterbij, maar bijna net zo mooi‘’, aldus vice-voorzitter Jo van Remortele. Een goed en geconcentreerd spelend Steen gaf ook na rust weinig weg. Armand Wauters bracht zijn ploeg in de 69ste minuut opnieuw op voorsprong (1-2), waarna Rory van den Branden met een fraaie stiftbal enkele minuten later de wedstrijd besliste: 1-3.

WVV'67-IJzendijke 0-1: Acht weken na de eerste en tot dusver enige driepunter van dit seizoen, verraste IJzendijke met een overwinning bij WVV’67. ,,Een leuke opsteker voor het vervolg van de competitie”, wist de winnende trainer Nico Knol. Na een eerste helft die terecht in 0-0 was geëindigd, was het halverwege het tweede bedrijf wel raak. Een voorzet van Max Calon werd door iedereen gemist, behalve door de zojuist ingevallen Bas Wiersum, die zich met zijn eerste balcontact tot matchwinnaar liet kronen: 0-1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Swingend Hoek legt in Sneek beslag op tweede-periodetitel
  DERDE DIVISIE ZATERDAG/VIDEO

  Swingend Hoek legt in Sneek beslag op twee­de-periodeti­tel

  SNEEK – Dankzij een klinkende overwinning op ONS Sneek legde Hoek zaterdagmiddag beslag op de tweede-periodetitel in de derde divisie. Ruim acht maanden nadat de ploeg promoveerde vanuit de hoofdklasse, weet het dat het na het reguliere seizoen opnieuw mag strijden om promotie, deze keer naar de tweede divisie. Er is ook nog een kans dat het die play-offs niet hoeft te spelen, want na de 1-5-zege in Friesland blijft de ploeg ook nog steeds een titelkandidaat.
 2. Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijkste
  PREMIUM

  Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijk­ste

  TERNEUZEN - Tijdens de laatste training voor het duel met ONS Sneek, grijpt Jonathan Constansia donderdagavond ineens naar zijn gezicht. In een duel met Daniel Akindayini is hij geraakt door de arm van de Engelse spits, precies op zijn oog. ,,Ik was even een deel van mijn zicht kwijt’’, zegt de middenvelder tegen fysiotherapeut Ruben Deij. Zijn trainer, Hugo Vandenheede, komt polshoogte nemen. Je ziet de trainer denken: als ‘Jona’ tegen Sneek maar kan spelen. ,,Al kan ik maar door één oog wat zien; ik speel gewoon’’, is Constansia stellig.