Volledig scherm
HVV'24 is het bekertoernooi begonnen met een klinkende zege. © Peter Nicolai

HVV'24 ontevreden ondanks dubbele cijfers

VLISSINGEN - Zondag-derdeklasser HVV'24 haalde zondag in het districtsbekertoernooi hard uit tegen vijfdeklasser SDO'63. Bij rust stond het nog maar 3-0, maar na negentig minuten stopte de teller in Hulst bij 11-0. Ook Clinge, Sluis en Groede wonnen hun eerste bekerduel.

Poule 2-43. Graauw-Clinge 0-4: Dit duel werd afgewerkt op het veld van de kersverse derdeklasser. Trainer Mario Vermeirssen had zijn team in de eerste helft prima zien spelen, maar ook de nodige kansen zien missen. ,,Graauw bood zeker goed tegenspel, maar wij hadden meer moeten scoren''. Halverwege stond er een 0-3-stand op het bord,  via treffers van Thomas Leegwater, Sven D’Hooghe en Chris Seghers. In een mindere tweede helft maakte Giovanni Westerhof er nog 0-4 van.

Poule 2-47. HVV’24-SDO’63 11-0: Ondanks de overwinning met dubbele cijfers was trainer Pieter Ongena na afloop niet content. ,,Absurd, tegen een vijfdeklasser. Een verplicht nummer, dat niet past in de voorbereiding. Hier zou de KNVB nog eens kritisch naar moeten kijken.” De eerste helft was niet echt goed, maar desondanks stond het halverwege 3-0, door drie treffers van Jasper Sponselee. Na de pauze was Joost Boogaart vier keer succesvol, Joshua Geertsen trof driemaal doel en Bram Simpelaar één keer: 11-0.

Poule 2-59. Sluis-Oostburg 4-3: Deze derby leverde een zege op voor de vijfdeklasser, tegen het één niveau hoger uitkomende Oostburg. Jens Pyfferoen opende al na twee minuten de score (1-0), waarna Arjen Versluijs en Timo Bertens binnen een kwartier de 1-2 op het bord brachten. Martinique Jacobse maakte op slag van rust gelijk: 2-2. Na de rust liep Sluis verder uit naar 4-2, door Jens Pyfferoen (strafschop) en Stijn Olde Klieverik. In blessuretijd deed Timo Bertens nog wat terug namens de gasten: 4-3.

Poule 2-73. Groede-Aardenburg 7-2: De vierdeklasser kwam twee keer op voorsprong, via Bart van den Hemel (1-0) en Wesley Steijaert (2-1), maar Aardenburg kwam telkens terug, via Ridwame en Niek van Sprundel. Kort voor de pauze bracht Bart van den Hemel de 3-2 op het bord, waarna Groede in de tweede helft soepel uitliep richting een zevenklapper. Wouter Lakerveld was drie keer trefzeker, terwijl de jeugdige debutant Joran Hennekeij één keer het net liet bollen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement