Volledig scherm
Terneuzen, 21-02-2019. Eddy van der Hooft trainer van VV Terneuzen. FOTO: © Boaz Timmermans © Boaz Timmermans

HVV‘24 neemt periodetitel over van kampioen Roosendaal, Terneuzen slacht SAB

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - HVV‘24 mag zich opmaken voor de play-offs. Het team van coach Pieter Ongena knokte zich in Steenbergen terug van een 2-0-achterstand en nam zo de periodetitel over van kampioen Roosendaal. Terneuzen maakte in Breda gehakt van hekkensluiter SAB.

Steenbergen-HVV'24 2-2: Na ruim een half uur spelen nam de thuisploeg de leiding via Stijn Heideman. In de minuten voor rust werd HVV'24 iets sterker. Nog geen minuut na rust verdubbelde Heideman echter de Brabantse voorsprong: 2-0. Vier minuten later bracht Gianni Kimvwidi de hoop terug bij de bezoekers uit Hulst. Verdediger Niels Breijaart ging als stormram mee naar voren en de bezoekers jaagden op de gelijkmaker. Die viel tien minuten voor tijd, toen invaller Bram Simpelaar de bal via onderkant lat in het vijandelijke doel zag verdwijnen: 2-2. Door dat punt nam HVV'24 de periodetitel over van Roosendaal. Die prestatie werd met het damesteam van de club gevierd in de Raayberg.

Clinge-Philippine 6-4: Geen beste wedstrijd, waarin beide elftallen veel kansen kregen en Clinge tot drie keer toe in de achtervolging moest. De thuisploeg kende een slechte start en keek na zes minuten door twee treffers van Jos Westerhout tegen een 0-2 achterstand aan. Sven D’Hooge tekende voor de 1-2 en na een half uur Thomas Leegwater voor de gelijkmaker: 2-2. Toch ging Philippine door Sebastian de Meijer met een voorsprong rusten: 2-3. In de tweede helft tapte Clinge uit een ander vaatje. De thuisploeg speelde met veel druk naar voor, werkte hard en speelde verzorgder. Sven D’Hooge maakte er 3-3 van, maar Westerhout zette Philippine met een fraai schot weer op voorsprong: 3-4. Invaller Chris Seghers schoot Clinge met een hattrick naar de 6-4 zege.

SAB-Terneuzen 1-8: De Zeeuws-Vlamingen sloten het seizoen met een knaller af en kunnen met een goed gevoel aan de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse beginnen. ,,Want we hebben in de laatste vier wedstrijden 24 doelpunten gemaakt. Dat is vrij aardig, he?’’, aldus een opgetogen trainer Eddy van der Hooft. ‘SAB: zeg niet dat ze er niets aan deden’, had hij meteen na afloop de wereld ingestuurd via Twitter. Want de degradant was zeker gebrand op een goed resultaat tegen het sterke Terneuzen, wist Van der Hooft.

 Toch duurde het maar vier minuten voordat Terneuzen de score opende. Can Kiran maakte er 0-1 van. Marc Verwei bepaalde de ruststand op 0-2 en maakte er tien minuten na de pauze 0-3 van. De 1-3 gaf SAB hoop, maar die vaagde Jahrdell Constansia meteen weg, door er vanaf de aftrap 1-4 van te maken. Kiran tilde de stand met een dubbelslag naar 1-6, Jamie Rademakers zorgde voor 1-7 en de pas vijftienjarige Devano Riemens tekende voor het slotakkoord: 1-8. Dat was zijn eerste treffer namens de hoofdmacht. ,,Toch best een belangrijke zege’’, vond Van der Hooft. ,,Als je verliest, ga je toch met een kater de nacompetitie in. Nu is dat anders. We hadden de dubbele cijfers zelfs kunnen halen.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement