Volledig scherm
Sam de Theije (Hontenisse, links) in duel met Soufian Dooms van Breskens. © Peter Nicolai

Hontenisse doet goede zaken, Steen vloert subtopper en blijft koploper

VIERDE KLASSE A I VideoVLISSINGEN - Hontenisse deed in de vierde klasse A van het zondagvoetbal goede zaken. De nummer twee won met 0-2 bij nummer drie Breskens en verschafte zich daarmee wat meer lucht. IJzendijke boekte een knappe zege op WVV'67 (3-1) en Oostburg steeg door een 0-3-zege bij Biervliet naar de derde plek.

Koploper Steen maakte ook zondag geen fout en blijft aan de leiding. Voor eigen publiek won het met het kleinst mogelijke verschil van Meto: 1-0. Zeges waren er ook voor Hulsterloo (2-1 tegen Groede) en RIA W. (3-1 tegen hekkensluiter Vogelwaarde).

Breskens-Hontenisse 0-2: Een belangrijke overwinning voor Hontenisse. Voorafgaand aan het duel was het verschil tussen nummer drie Breskens en nummer twee Hontenisse één punt, maar de thuisploeg heeft nog een wedstrijd in te halen. De ploeg van trainer Marco van Vlierberghe deed dus goede zaken. ,,We waren hier ook niet voor een puntje gekomen, we gingen vol voor de winst’’, zei de oefenmeester. Het werd 0-2, maar de score had ook hoger uit kunnen vallen. ,,En het had zelfs 1-1 kunnen worden’’, aldus Van Vlierberghe. ,,Bij een 0-1-stand kregen zij een grote kans op de gelijkmaker. En je weet wat ze zeggen: als je ze zelf niet maakt, gaat de bal er aan de andere kant in. Daar wordt je op een gegeven moment toch wel een beetje angstig voor.’’ Maar zo ver kwam het dus niet. Alex van Dongen en Hubert-Jan Roelands zorgden voor een 0-2-zege. ,,Ook belangrijk met het oog op volgende week’’, wist de trainer. Want dan treffen beide ploegen elkaar opnieuw.

IJzendijke-WVV’67 3-1: Een knappe zege van nummer twaalf IJzendijke op WVV’67, dat voorafgaand aan het duel vierde stond en door de nederlaag naar plaats vijf zakte. De thuisploeg was heer en meester en de overwinning was dan ook meer dan terecht. ,,Het had zelfs 4-1 of 5-1 kunnen zijn’’, zei trainer Nico Knol. Hoewel zijn ploeg goed speelde en nauwelijks iets weggaf, kwam WVV’67 uit het niets op voorsprong. ,,Maar vijf minuten later hadden we dat gelukkig alweer rechtgezet’’, vertelde Knol. Lodewijk van Keeken nam die treffer voor zijn rekening. Na de pauze maakte hij ook de 2-1 en verzorgde hij de assist bij de 3-1 van Job Wiersum. Dat IJzendijke zóveel beter was dan WVV’67 - doorgaans een sterke ploeg, die lastig te bespelen is - verbaasde Knol enigszins. ,,Maar dat dwing je ook af.’’ Bovendien waren de drie punten meer dan welkom. ,,Want zo vaak hebben we dit seizoen nog niet gewonnen’’, besloot Knol.

Biervliet-Oostburg 0-3: In de strijd tegen degradatie was het hard nodig voor Biervliet om de punten weer eens binnen te halen, na de twee verliespartijen. Tegen Oostburg was vanaf het begin af aan niet te zien dat het team in nood is. Melvin Fenijn opende al vroeg de score voor Oostburg. Die ploeg liet het er niet bij zitten, want in korte tijd stond er al 0-3 op het scorebord. Met die stand gingen de ploegen ook de rust in. Na de pauze maakte geen van beide ploegen nog aanstalten om een goal te maken. Met deze uitslag klimt Oostburg naar de derde plek en kan het zelfs nog uitkijken naar de koppositie.

Steen-Meto 1-0: In de titelstrijd moest Steen het opnemen tegen subtopper Meto. Dat de spelers van trainer Carlo van Grimberghe de ‘kampioensdruk’ voelen, was wel te merken in de eerste helft. Toch belette dat de ploeg niet om veel kansen te creëren. Die goede openingsfase werd beloond met een doelpunt gemaakt door Michael van Mol. In het vervolg op de goal was het allemaal wat minder bij Steen, maar de verdediging bleef makkelijk overeind. Na de rust kreeg Steen al snel een penalty. Die werd gemist en de rebound werd ook nog eens vol op de paal geschoten. Meto drong eigenlijk geen enkel moment meer aan in de tweede helft en zo deed Steen weer uitstekende zaken in de race om het kampioenschap.

Hulsterloo-Groede 2-1: Volgens Groede-coach André de Nooijer leed zijn ploeg een terechte nederlaag. ,,Hulsterloo was, zeker gezien de eerste helft, de betere ploeg’', sprak De Nooijer. ,,Ze waren veel feller dan wij.’' Toch hielden de bezoekers lang stand, want halverwege was er nog niet gescoord. In het tweede bedrijf opende Hulsterloo na een snelle tegenstoot de score via Tom van de Waard: 1-0. Toch kwam Groede terug in de wedstrijd door een treffer van Nick van Belois: 1-1. ,,Die gelijkmaker viel uit het niets’', was De Nooijer eerlijk. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind. Alexander Praet bezorgde zijn ploeg de zege: 2-1. ,,Een prachtige trap van zo’n dertig meter in de kruising’', aldus De Nooijer.

RIA W.-Vogelwaarde 3-1: Van een eenvoudige zege voor de thuisploeg was absoluut geen sprake. Uit een mooie aanval kwam RIA W. op voorsprong via Kell Schalken (1-0), maar het duel kantelde en Vogelwaarde trok het initiatief naar zich toe. Dat leidde tot de gelijkmaker van Jasper den Ouden: 1-1. Toch kwam RIA W. voor de rust weer op voorsprong. Dit keer was Moustafa El Boutshuani de gevierde man. In het tweede bedrijf kon de wedstrijd alle kanten op. Kort voor het einde bepaalde Günayt Gursun de eindstand op 3-1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik
  PREMIUM

  Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik

  GOES - Op het moment dat de naam van Ruud Pennings rond zong bij Goes waren er direct twijfels. Was hij wel de juiste persoon om Rogier Veenstra – die naar ASWH vertrok – op te volgen? De ‘zorgen’ werden geuit richting het bestuur. Toen Jurriaan van Poelje (Baronie) en Jasper de Muijnck (ex-Kozakken Boys) niet haalbaar bleken, werd de Vlissinger alsnog aangesteld. Maar hoewel Goes het hoofdtoernooi van de KNVB-beker haalde (dinsdag 29 oktober volgt het treffen met SC Cambuur), verliep de competitiestart moeizaam. De formatie behaalde vier punten uit acht duels en vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaats in de derde divisie. Dinsdag stapte Pennings op.
 2. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
  PREMIUM

  Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

  BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.